Gå til sidens hovedinnhold

Blir gjerne større enn Northug

Gjermund Bråten sto for en av de største norske idrettsprestasjonene i 2011.

I skyggen av mer profilerte norske vintersportsutøvere forbereder de norske snowboarderne seg til VM i Oslo neste måned.

Mens nordmenn flest har fulgt Petter Northug og Marit Bjørgen i Tour de Ski, er det ikke like mange som har fått med seg at 21 år gamle Gjermund Bråten utklasset resten av verdenseliten og gikk helt til topps i slopestylekonkurransen i Dew Tour rett før jul.

Selv kompisen og forbildet Torstein Horgmo måtte se seg slått av gutten fra Hallingdal i en av verdens største snowboardkonkurranser.

- Det var helt sjukt, og det er nok det største jeg noen gang har gjort. Hvis jeg tenker tilbake på hva jeg har oppnådd tidligere, er det ingenting som kan måle seg med den seieren, sier Bråten til Nettavisen.

En seier i Dew Tour betyr ikke bare premiepenger, heder og ære, men har også sine fordeler for resten av touren.

- Nå er jeg direkte kvalifisert til finalen og konkurrerer mot de 11 beste i verden. Det er stor forskjell på å delta i Dew Tour og i mindre konkurranser. Der er alle de beste med og alt er tilrettelagt med bedre løyper, TV-dekning og generelt bedre vilkår.

Nordmannen har også skumle hensikter når det gjelder VM på hjemmebane i midten av februar.

- Det er en stor konkurranse, og jeg har ambisjoner om å kvalifisere meg for finalen og å kjempe om en plass på pallen.

- Hvem ser du på som dine største konkurrenter i VM?

- Torstein (Horgmo) er en av de som blir vanskeligst å slå. Ellers er det veldig jevnt, og det er mange gode kjørere med.

Verdensmesterskapet i Oslo blir det første VM som arrangeres av snowboardere siden 1999. Bråten innrømmer at han ikke har vært veldig begeistret for konkurransene som har blitt arrangert av FIS.

- Dette kommer nok til å bli en bedre konkurranse enn de som har vært under FIS' regi. FIS har ikke den samme kompetansen, og konkurransene ble ikke avholdt på kjørernes vilkår. Det føler jeg at det blir nå, sier Bråten.

21-åringen har en klar oppfatning om hva som gjør at det tar tid for snowboarderne å opparbeide seg en like stor profil som for eksempel langrennsløpere og alpinister her til lands.

- Det er så mye historie og tradisjon i langrennssporten, hopp, skiskyting og alpint. I USA er det bedre dekning av snowboard, men de har jo omtrent ikke en langrennsløper.

- Kunne du tenke deg å få en like høy stjerne som for eksempel Petter Northug i Norge?

- Ja, jeg håper jo at vi får jobbet oss opp i Norge og. Man ser jo på seertallene fra snowboardkonkurransene i OL at folk synes dette er en morsom sport å følge med på. Det gjør ikke meg noe om jeg ikke er kjendis i Norge, men det hadde vært kult, da.

Snowboard-VM arrangeres i Oslo Vinterpark fra 10. februar. Her kan du lese mer om mesterskapet.

HTML EMBED
Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken