Blir han Lyns femte spiss?

Foto: (Scanpix)

Stian Rasch (18) kan bli Lyns nye angrepsvåpen.

01.02.06 15:46

LA MANGA (TV 2 Nettavisen): LYN - LOKOMOTIV MOSKVA 1-1:

Rasch startet da Lyn onsdag spilte 1-1 mot et sterkt Lokomotiv Moskva-lag. Han viste fart, god bevegelighet, fine finter og vilje til å avslutte. Spørsmålet er bare om det holdt til å overbevise Henning Berg. Unggutten spiller nemlig for Lyn-kontrakt.

Men hvem er han, egentlig?

- Jeg er en Asker-gutt som begynte på NTG da jeg startet på videregående. Jeg begynte på Lyns juniorlag i desember det andre året på NTG. Nå har jeg en sesong bak meg på Lyns juniorlag, og prøvespiller nå her for Lyn. Jeg håper å komme med i A-stallen, sier han til TV 2 Nettavisen.

Han fikk et kvarter med spilletid da Lyn spilte uavgjort mot Strømsgodset i januar. Så spilte han hele kampen da Follo ble slått like etter. Onsdag fikk han én time mot russerne.

Gode tilbakemeldinger
- Tilbakemeldingene har vært gode. Jeg håper det beste, sier unggutten smilende.

Får han kontrakt, vil han bli Lyns femte spiss. Fra før av har Oslo-klubben Jo Tessem, Edu (hvis han returnerer), Magnus Powell og Bjarne K. Ingebregtsen.

Ifølge trener Henning Berg vil Rasch få vite om han får kontrakt mens klubben er på La Manga.

Rasch var imidlertid ikke alene om å være ukjent Lyn-spiller i onsdagens kamp. Lyn avsluttet kampen med ni unggutter. Flere av dem var komplett ukjente for denne journalisten. Magne Simonsen, Kim André Larsen, Jonathan Parr og Lars Økland hadde ikke en gang ordentlig drakt. Larsen måtte sågar spille med «Huusko» på ryggen – selv om Keijo Huusko forlot klubben til fordel for Strømsgodset i januar.

Mange unge spillere
- Jeg er fornøyd med denne kampen her. Det var særlig bra i 1. omgang, og før byttene i 2. omgang. Men det som imponerte meg mest var nok likevel det som skjedde på slutten. At så mange unge spillere, med så liten erfaring, kommer til så mange sjanser som de gjorde, sier Berg.

Og har rett i det. Innbytter Bjarne K. Ingebregtsen skapte flere ganger store problemer for russerne, og det var egentlig først de siste ti minuttene av russerne overtok. I sluttminuttene hadde de flere sjanser til å avgjøre, med Lyn-keeper Eddie Gustafsson ryddet opp i stor stil.

Går for gull
Men kan det holde til gull? Ifølge Henning Berg vil en miks av rutinerte ringrever og unggutter kunne skaffe klubben tittelen.

- Hvorfor skulle det ikke gå? Vi ble nummer tre i fjor. Vi var ett poeng fra gull da. Med de samme spillerne. Derfor ville det vært unaturlig for oss å gå for noe annet, sier Berg.

Lyn møter Start lørdag i sin neste kamp på La Manga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.