*Nettavisen* Sport.

Blir hjemme for å trene

Lars Bystøl blir ikke med til verdenscuprennene i Oberstdorf. Han skal i stedet trene seg i VM-form.

24.01.07 19:50

Hoppledelsen valgte å ta med Thomas Lobben i stedet for Lars Bystøl til Oberstdorf. Det har sammenheng med flere ting: Bystøl har ikke levert som forventet denne sesongen, han får gjort unna flere hopp i trening enn i renn, og treningsforholdene i Norge er for tiden veldig gode.

- Det betyr at Lars skal bruke tiden til å trene under forhåpentligvis glimrende forhold i Granåsen, og sånn sett stiller bedre skikket fram mot et eventuelt VM, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

Ski-VM arrangeres i Sapporo i Japan om én måned, og det betyr at tiden er knapp for Bystøl. Det samme gjelder også Sigurd Pettersen, som heller ikke får bli med til Oberstdorf.

Strengt tatt er det bare Anders Jacobsen som har imponert denne sesongen. Men i Zakopane sist helg viste både Roar Ljøkelsøy og Tom Hilde positive takter.

- Det er ingen som er utelukket fra VM-diskusjonen ennå, og spesielt ikke de som har levert tidligere. Vi venter i spenning og jobber knallhardt hver dag for å få alle i slag, sier Bråthen.

En av de som får sjansen i Oberstdorf, er Thomas Lobben.

- Thomas har vist veldig gode takter i treningshopp og enkeltomganger i kontinantalcupen, forklarer Bråthen.

Det skal avvikles to verdenscuprenn i Oberstdorf førstkommende helg. Både lørdag og søndag står stor bakke på programmet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.