HASLUM - ARENDAL 28-25:

NADDERUDHALLEN (Nettavisen): Forutsetningene før onsdagens oppgjør mellom Haslum HK og ØIF Arendal i Nadderudhallen var greie.

Bærums-klubben trengte kun ett poeng i møtet med sørlendingene for å sikre klubben første seriegull i norsk topphåndball noensinne.

- Glad og stolt
Og med tremålseier foran eget publikum i en smekkfull hall kunne Erlend Mamelund, Tom Eirik Skaprsno og resten av laget juble.

- Nå er jeg først og fremst veldig glad og stolt, sier trener Skarpsno til Nettavisen.

- Dette er noe vi har jobbet mot veldig lenge og endelig var det vår tur. Det har egentlig ikke gått opp for meg enda at vi har oppnådd dette, sier 30-åringen.

Og når treneren, som faktisk også feiret bursdag onsdag kveld, sier at gullet er noe Haslum har jobbet mot lenge, så peker han på noe viktig.

- Best i Norge
Bæringene har nemlig de siste sesongene jobbet svært målrettet mot nettopp det å sikre klubben det første ligamesterskapet, og nå har planen altså gitt resultat,

- Ja, de vippet jo ut omtrent halve stallen her for noen år siden, og valgte å satse på unge fremadstormende spillere, sier stjernespiller Mamelund til Nettavisen.

- Også supplerte klubben etter hvert med litt mer rutinerte spillere som meg, og det har gitt den tryggheten som trengtes for å dra det i land, sier landslagsmannen.

I forkant av årets sesong var målet klinkede klart. Haslum skulle vinne gull.

- Vi var såpass tøffe i år og sa på forhånd at vi skulle ta gull, sier trener Skaprsno.

- Alt i alt er det fult fortjent. Det har svingt litt for oss også, men sesongen sett under ett, så har vi vært den klart beste klubben i Norge, sier bursdagsbarnet.

- Høy partyfaktor
Og med gullet endelig på plass, er det også på sin plass med en real fest. Gutta i Haslum legger ikke skjul på at det fort kan bli en fuktig kveld.

- Jeg er ikke helt sikker på hva som vil skje, men det vil nok starte med at vi samles på en lokal pub her for å feire, sier Haslums trener.

- Det er store sjanser for at det blir høy partyfaktor, fortsetter han.

Mamelund, som scoret åtte mål og ble kåret til banes beste i onsdagens oppgjør, er også klar for gullfest.

- Det blir nok en fin natt, sier han.

- Vi kommer nok til å finne på mye utover, avslutter han.

HTML EMBED