Gå til sidens hovedinnhold

Blir i Katjusja mot sin vilje

Verdens beste syklist forlater laget dersom kontrakten ikke forbedres.

På søndag overtok Joaquim Rodriguez ledelsen i World Touren sammenlagt med en imponerende seier i sesongens siste monumentklassiker, det prestisjetunge Il Lombardia.

I kjølvannet av triumfen, som kronet en ellers svært lystbetont sesong for spanjolen, vil Rodriguez innlede nye kontraktsforhandlinger med sitt Katjusja.

Dog får 33-åringen lite gehør for sine nye pengekrav hos den russiske ledelsen, som har vært katalanerens arbeidsgivere de tre siste sesongene.

Til nettstedet Biciclismo forteller Rodriguez’ agent, Angel Edo, at de motvillig vil respektere den nåværende kontrakten, som utløper sesongen 2013.

- Vi forlenget kontrakten i april, da med intensjonen om at den kunne forhandles på nytt mot slutten av årets basert på resultater, men dette ser nå lagledelsen bort ifra. Rodriguez forlater nok Katjusja når denne avtale utløper, sier Edo.

Rodriguez så lenge ut til å vinne Vuelta a España sammenlagt, men endte til slutt som nummer tre, bak Alberto Contador og Movistar-rytteren Alejandro Valverde. Katjusja-kapteinen kom også på pallen i årets Giro d’Italia, en sterk andre plass bak Grand Tour-overraskelsen Ryder Hesjedal. Rodriguez var også imponerende på våren, med seier i midtukesrittet Flèche Wallone.

Kommentarer til denne saken