*Nettavisen* Sport.

Blir i Molde for å ta gull

Foto: Svein Ove Ekornsvaag/Scanpix

Pape Paté Diouf forlater ikke Molde før han har vunnet gull med klubben.

07.07.11 11:58

MOLDE – AALESUND 5-2

AKER STADION (Nettavisen): Pape Paté Diouf trives så godt under Ole Gunnar Solskjær sin ledelse at han ikke har noe hastverk med å forlate Molde til fordel for utlandet. Og med fire mål i 5-2-seier over naboklubben Aalesund planlegger den senegalesiske målkongen å vinne gull med Molde i år.

- Jeg planlegger å vinne noe med Molde og jeg lukter at det kan skje i år, smiler firemålsscoreren.

Diouf er nå oppe i tolv Tippeligamål etter halvspilt serie og vil trolig bli et hett navn for kjøpelystne utenlandske klubber i løpet av sommeren. Men Diouf avviser at han vil forlate Molde i løpet av sommeren.

- Jeg har tre og ett halvt år igjen av min kontrakt med Molde, og jeg vil blir værende i klubben ut sesongen. Jeg har selvfølgelig en drøm om å komme meg ut til en større klubb, men jeg har også en drøm å vinne noe med Molde, sier Diouf.

Ikke nytt Chelsea
Ole Gunnar Solskjær ønsker ikke å selge sin målkonge, men innrømmer at klubben mest sannsynlig ikke har råd til å takke nei om det riktige budet skulle komme.

- Om en skikkelig klubb skulle komme på banen med det riktige budet, vil jeg selvfølgelig sette meg ned med gutten og snakke med han om framtiden, sier Solskjær som påpeker at klubben ikke har så store økonomiske muskler som det blir gitt inntrykk av.

- Vi er ikke et nytt Chelsea for å si det sånn. Vi er en liten klubb som lever på et budsjett.

Ujah-pris
Molde-manageren vil ikke sette noen bestemt prislapp på sin senegalesiske juvel, men mener at prisen bør ligge på Anthony Ujah-nivå.

-Pape er minst like mye verdt som Ujah. I dag var han excellent, sier Solskjær.

1-0 smelte Diouf inn på volley fra Magnus Wolff Eikrem sin corner. Sitt andre for dagen kom etter at Diouf avsluttet med å pirke ballen i mål etter gode kombinasjoner mellom trekløveret Diouf, Davy Claude Angan og Daniel Chima Chukwu. Så avgjorde senegaleseren kampen med 4-2 og 5-2. Hat tricket fullførte han med å utnytte Ville Jalasto sitt ubesluttsomme forsvarsspill. Diouf stormet alene mot Sten Grytebust i Aalesund-buet og plasserte ballen sikkert i mål. 5-2-målet scoret Diouf tre minutter på overtid etter en vakker avslutning på Magne Hosets frispark.

HTML EMBED

Diouf mener han er i sin beste form noensinne.

- Det er første gang jeg har scoret fire mål. Jeg er i min beste form noensinne, sier Solskjær.

Molde-manager Solskjær er strålende fornøyd med Diouf og ramser opp de viktigste kvalitetene til Diouf.

- Vilje, holdninger, entusiasme og ikke minst kvaliteten på avslutningene. Han er iskald foran mål, sier Solskjær til Nettavisen.

Tilfreds Solskjær
Solskjær var også tilfreds med tre poeng og tabelltopp før en etterlengtet ferie.

- Jeg følte at vi hadde full kontroll på Aalesund. Jeg kunne ikke se at de skulle score på 2-1 til oss. Nå skal guttene slippe å få se meg på en del dager, smiler Molde-manageren.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal mener personlige feil avgjorde kampen til Moldes fordel.

- Molde vinner fortjent, men nesten alle målene til Molde kan regnes som selvmål av oss. Vi gjør altfor mye feil, sier Rekdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag