RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir ikke kvitt Manchester United

Foto: Martin Rickett / PA Photos/ NTB scanpix
Sist oppdatert:
Det blir ikke lett for Chelsea å avansere til semifinalen i søndagens kvartfinale på Old Trafford mot Manchester United.

Sportspills meny søndag
Oddstips 1: Moa har funnet VM-formen
Oddstips 2: Liverpool er friskmeldt
Tippeliga: I dag ser vi på Aalesund

Søndagens tippekupong består av to høyinteressante oppgjør fra England når Manchester United møter Chelsea i FA-cupens kvartfinale og når formlagene Liverpool og Tottenham møtes på Anfield i ligaoppgjør. For øvrig består tippekupongen av tre kamper fra Primera Division i Spania, to kamper fra Dansk Superliga, en kamp fra tysk Bundesliga, to kamper fra fransk Ligue 1 og avsluttes med to kamper fra Serie A. Bonuspotten er nå kommet opp i ca 2,3 millioner kroner og innleveringsfristen er kl 16.55.

Eurojackpot: Vinn tidenes fotballtur og se to CL-kamper og Manchester United - Manchester City

1. Manchester United - Chelsea
Kvartfinale i FA-cupen. Manchester Uniteds Champions League-eventyr endte med hjemmetap 1-2 for Real Madrid onsdag etter en kontroversiell utvisning av Nani. Så selv om Manchester United mer eller mindre har avgjort Premier League lenge før serieslutt, endte også denne sesongen med tilnærmet fiasko i Europa. Ti serierunder før slutt har Manchester United fortsatt tolv poeng ned til Manchester City ettersom begge lagene vant sine respektive seriekamper sist helg. Smått utrolige 15-2-0 på sine sytten siste ligakamper for United nå, og det er bortimot utenkelig at United roter vekk ligatittelen nå. Ti strake hjemmeseire på Old Trafford og totalt 13-0-1 hjemme. Wayne Rooney startet på benken mot Real Madrid, men er trolig tilbake fra start her. Ryan Giggs og Phil Jones er ikke aktuelle.

Chelsea fortsetter å underprestere og måtte tåle 0-1 tap borte for Steaua Bucuresti i Europa League torsdag. Hadde egentlig full kontroll i hjemmekampen mot West Bromwich sist helg, selv om seierssifrene ikke ble større enn 1-0. Ligger på 4. plass med sine 52 poeng og har kun to poeng opp til Tottenham på 3. plass og økte avstanden ned til Arsenal på 5.plass til fem poeng etter sist helgs kamper. Variable 7-3-4 på bortebane. Demba Ba får ikke spille Europa League, men er trolig i startoppstillingen søndag, på bekostning av Fernando Torres som kun har to scoringer på sine atten siste kamper. Ellers er det ingen problemer for Chelsea.

Det står 6-1-1 på de åtte siste tilsvarende på Old Trafford og United er nesten vaksinert mot å tape nå. Men vi utelukker ikke at Chelsea kan få noe ut av denne kampen og setter på en halvgardering. Dette er imidlertid cup og da kan kanskje Chelsea mobilisere ekstra. HU.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Liverpool - Tottenham
Ting tyder på at Brendan Rodgers er i ferd med å få sving på Liverpool. Ihvertfall kommer laget fra to sterke ligaseire nå, selv om vi ikke skal glemme at Swansea hadde alt fokus rettet mot ligacupfinalen da laget ble smadret 5-0 på Anfield for tre uker siden. Mye mer imponerende var det av Liverpool å vinne 4-0 borte mot nedrykkingstruede Wigan sist lørdag. Dessverre for Liverpool er det ti poeng opp til Chelsea på 4. plass, men helt umulig er det ikke. Etter en trøblete innledning på Anfield denne sesongen er hjemmestatistikken nå brukbare 7-3-4, men ikke glem at Liverpool føk 0-2 hjemme for WBA i nest siste hjemmekamp. Daniel Sturridge og Martin Skertl er begge tilbake etter korte skadefravær, men sistnevnte starter trolig på benken. Utover dette har Liverpool ingen skadeproblemer.

Tottenham gjorde jobben og vel så det hjemme mot et giddalaust Inter torsdag og med 3-0 i kofferten før returoppgjøret, er nok videre avansement i Europa League i boks. Har "levd" på Gareth Bale den siste og var heldige som vant 3-2 borte mot West Ham i forrige bortekamp. Gjorde en brukbar kamp hjemme mot Arsenal sist helg, men heller ikke mer. Holder den svært viktige 3.plassen ti serierunder før slutt, men har kun to poeng ned til Chelsea på 4. plass. 8-2-4 på bortebane er bra. Younes Kaboul og Sandro er helt sikkert ute i ettermiddag, mens spillere som Tom Huddlestone, Clint Dempsey og Aaron Lennon alle er usikre.

2-1-1 på de fire siste tilsvarende. Søndag har vi kanontro på at Liverpool tar knekken på Tottenham og spiller kun hjemme på tippekupongen. H.

3. Atletico Madrid - Real Sociedad
Atletico MAdrid måtte nøye seg med 0-0 i den vanskelige bortekampen mot Malaga sist helg. Det innebar at Real Madrid hentet ytterligere to poeng inn på lillebror Atletico og nå skiller det kun to poeng mellom lagene på 2 og 3.plass. Hjemme i Madrid står Atletico med smått utrolige 13-0-0 og det er kun seier som gjelder også denne søndagen. Trener Diego Simeone har for øvrig tegnet ny fireårskontrakt. Gabi er tilbake fra karantene, men til denne kampen er makker Mario Suárez suspendert. I tillegg er Tiago skadet, og derfor er unggutten Thomas Taye fra B-laget med i troppen for første gang - sammen med stortalentet Óliver Torres

Formsterke Real Sociedad økte til åtte seriekamper uten tap etter 3-3 kampen mot Real Betis sist søndag. Snudde den kampen etter å ha lagt under 0-2 og fkset også 3-2 ledelse, men måtte nøye seg med ett poeng. Er med i kampen om Champions League-plass for fullt og har kun to poeng opp til Malaga på den viktige 4. plassen. 26 av 41 poeng er imidlertid tatt hjemme, borte er tallene mer moderate 4-3-5. Chori Castro og Diego Ifrán er ute med skade, mens Javi Ros er vraket siden Asier Illarramendi er tilbake fra karantene.

Det står 4-2-0 på de seks siste tilsvarende i Madrid og det er vanskelig å ikke tro på Atletico også denne søndagen. H.

4. Celta Vigo - Real Madrid
To poeng opp til sikker plass for Celta Vigo som røk hele 1-4 borte mot Sevilla sist mandag. Innfridde som en av våre utvalgte hjemme mot Granada i forrige hjemmekamp (2-1) etter et sent seiersmål og har sin klare styrke hjemme i Vigo (5-4-3). Andrés Túñez og Toni Rodríguez returnerer til troppen siden Sevilla-kampen, mens Hugo Mallo, Samuel Llorca og Natxo Insa er ute med skade.

Real Madrid fikk litt hjelp av dommeren på Old TRafford tirsdag, men skal ha for at de også utnyttet utvisningen til Nani nesten umiddelbart og er altså klare for kvartfinalen i Champions League. Men har surra mye på bortebane denne sesongen og har faktisk ikke bedre enn 6-2-5 på bortebane. VAr i kjempetrøbbel borte mot tabelljumbo Deportivo La Coruna i forrige seriekamp på bortebane, men to må det siste kvarteret berget tre poeng for Mourinhos menn. José Mourinho har latt Fabio Coentrão og Raphael Varane hvile etter en hektisk uke, mens Iker Casillas, Sergio Ramos og Angel Di María er ute grunnet fysiske problemer. Portugiseren har dermed tatt med Raúl Albiol og Nacho Fernández i troppen, mens Marcelo og Xabi Alonso returnerer i troppen hvis man sammenligner med La Liga-troppen forrige helg

Vi merker oss at Celta Vigo vant 2-1 her i cupen for en måned siden og vi er slett ikke sikre på at Real Madrid er veldig skjerpet søndag, så her går vi etter storfisken og tar med alle tegn. HUB.

Norsk Tipping

5. Levante - Getafe
To poeng på de fem siste seriekampene for Levante nå og mye tyder på at luften har gått ut av ballongen. Kraftkrevende Europa League-kamper hjelper heller ikke på og så sent som torsdag var laget i aksjon hjemme mot Rubin Kazan i Europa League (endte 0-0). Har falt helt ned til 11. plass på tabellen med sine 35 poeng og har nå åtte poeng opp til Malaga på 4. plass. Solide 7-1-4 hjemme, men to strake tap på eget gress nå. Troppen tas ut først søndag formiddag, men José Javier Barkero er ikke med grunnet karantene. Obafemi Martins stod over lørdagens trening grunnet magetrøbbel, mens Nabil El Zhar og Christian Lell er 50/50 etter sine skadeproblemer

Lille Getafe har nesten ubemerket avansert til 8. plass på tabellen med 38 poeng og har altså kun tre poeng opp til sjetteplassen (Europa League) og kun fem poeng opp til Malaga på 4. plass (Champions League-kvalik). Fire seire på de fem siste seriekampene og et av formlagene i Primera nå. Men borte er det ikke så mye å skryte av (4-2-7). Xavi Torres, Angel Lafita og Paco Alcacer er tilbake igjen i troppen etter karantene og skader, mens Mané, Juan Rodríguez, Juan Valera og Alberto Lopo har fått selskap av suspenderte Pedro Leon og Borja Fernandez på fraværslisten

Vi merker oss at Getafe vant tilsvarende oppgjør 2-1 sist sesong og utelukker ikke noen utfall her. HUB.

6. FC København - Silkeborg
Nær sagt som vanlig er FC København suverene i Danmark og nær sagt som vanlig kom laget tilbake fra underlege sist helg. Etter å ha ligget under 1-2 til pause borte mot Odense, snudde laget til 3-2 seier og opprettholdt dermed sin tolv poengs ledelse til serietoer FC Nordsjælland. Bunnsolide 10-1-0 hjemme i Parken. Hjemmelaget stiller helt skadefritt søndag.

Silkeborg tok en meget viktig 3-2 seier hjemme mot Aalborg i første kamp etter vinterpausen sist lørdag kom dermed helt opp i ryggen på Sønderjyske. Med 21 poeng er laget fortsatt på direkte nedrykk, men nå er det kun ett poeng opp til Sønderjyske. 4-2-5 er ikke aå aller verst bortestatistikk, tabellposisjonen tatt i betraktning. Holst Rasmussen og Jakobsen er ute med skader.

Fire strake hjemmeseire til København i de fire siste tilsvarende og 6-2-0 på de åtte siste tilsvarende. Her må det trolig kun grov undervurdering til for at FC København ikke bokfører en ny trepoenger. H.

7. AGF - Brøndby
AGF Aarhus åpnet vårsesongen med bortetap 1-2 mot Esbjerg mandag etter en svak 1. omgang. Ligger i midtsjiktet (6.plass) med sine 30 poeng og har tre poeng opp til Aalborg på 4. plass (som gir Europa League-kvalifisering). Meget bemerkelsesverdige 2-6-3 på hjemmebane. Søren Larsen og David Devdariani er fortsatt ute med skader

Tabelljumbo Brøndby er i krise både sportslig og økonomisk og pådro seg en tidlig utvisning i sin første kamp i vårsesongen hjemme mot Randers søndag. Har med sine 17 poeng fem poeng opp til sikker plass og står med bedrøvelige 1-5-5 på bortebane. Martin Albrechtsen soner karantene etter sitt røde kort sist helg.

Fire strake hjemmeseire i de fire siste tilsvarende, men Aarhus vinner nesten ingen hjemmekamper denne sesongen og ikke helt utenkelig at Brønby får sin sjette poengdeling på fremmed gress denne sesongen. HU.

8. Stuttgart - Hamburger SV
Stuttgart ledet overraskende 1-0 borte mot serietreer Bayer Leverkusen sist helg, men endte opp med å tape 1-2. Skuffet også torsdag med å tape 0-2 hjemme for Lazio i Europa League og har et tungt utgangspunkt før returmøtet der. Har havnet i ingenmannsland i Bundesliga og ligger på 11. plass med sine 29 poeng og har foreløpig bra klaring til kvalikplassen (åtte poengs forsprang til Augsburg). Bemerkelsesverdige svake 3-3-5 på hjemmebane.

Hamburger er oppe på 7. plass med sine 35 poeng og har faktisk kun opp til Eintracht Frankfurt på den viktige 4. plassen (Champions League-kvalifisering). Formen viser brukbare 3-1-2 på de seks siste seriekampene. 3-4-5 på bortebane er dog ikke egnet til å skremme noen.

2-0-2 på de fire siste tilsvarende i Stuttgart og dette kan bikke begge veier. HB.

9. Bordeaux - Bastia
Formløse Bordeaux med fire strake ligatap etter at 1-0 ledelse til pause, ble til 1-2 tap borte mot Lille sist søndag. Har dermed falt til 10. plass på tabellen og har egentlig lite å spille for nå. 4-6-3 på hjemmebane, men to strake tap der nå.

Bastia på 13. plass har seks poeng ned til nedrykksstreken når elleve serierunder gjenstår. Nitten av tredve poeng er tatt hjemme på Korsika, borte er laget som vanlig svært overkommelige (2-5-7). Moderate 2-2-4 på de åtte siste seriekampene.

To formløse lag dette altså, men vi tviler på at Bordeaux går på sitt femte strake tap og nøyer oss med halvgardering her. HU.

10. Lyon - Marseille
Hjemmelaget hadde muligheten til å komme a poeng med serieleder Paris Saint Germain sist helg, ettersom PSG røk på et overraskende 0-1 tap borte for Reims. Men Lyon kalrte ikke bedre enn 1-1 borte mot Brest og har dermed fortsatt to poeng opp til serielederen. 3-1-2 på de seks siste seriekampene og er i likhet med nesten alle lag i den franske toppserien ikke til å stole på. Solide 8-2-2 på eget gress er uansett sterke tall.

Heller ikke Marseille er til å stole på. Etter å ha innledet sesongen med seks strake seire, har det gått mye i dur og moll etterpå. Med sine 49 poeng er det dog ikke mer enn fem poeng opp til serieleder PSG og kun tre poeng opp til søndagens motstander Lyon på 2. plass. 2-2-2 på de siste seks seriekampene og variable 7-2-5 på bortebane.

3-2-0 på de fem siste tilsvarende her og dette er et klassisk oppgjør der hjemmebanefordelen svært ofte er avgjørende. H.

11. Inter - Bologna
Ettersom byrival Milan vant fredagens borteoppgjør mot Genoa, er det fire poeng opp til Milan på 3.plass for Inter før denne kampen (en kamp mindre spilt). Inter gjorde en imponerende snuoperasjon borte mot Catania sist søndag. Lå da under 0-2 til pause, men snudde til 3-2 seier. Til tross for at laget sendte en sterk startellever utpå borte mot Tottenham i Europa League torsdag, endte det med 0-3 tap i London. 2-2-2 på de seks siste seriekampene er veldig beskrivende for Inters ustabilitet denne sesongen, men hjemme i Milano står laget med sterke 7-4-2. Det er fortsatt en rekke spiller ute med skader for Inter, deriblant viktige Diego Milito (a), Walter Samuel (f), og Yuto Nagatomo (f), mens den utmerkede førstekeeperen Samir Handanovic soner karantene.

Selv om Bologna har tapt ti av tretten bortekamper denne sesongen (3-0-10), er laget oppe på en flott 11.plass med sine 32 poeng og det er ingen fare for at laget blir involvert i bunnstriden. Flotte 4-2-2 på de åtte siste seriekampene og sterk 3-0 seier hjemme mot formsterke Cagliari sist helg. Midtbanespilleren Panagiotis Giorgios Kone soner karantene søndag, mens Nicolo Cherubin (f) og Cesare Natali (f) begge er skadet, men sistnevnte har kun startet fire seriekamper denne sesongen.

Vi merker oss at Bologna vant tilsvarende oppgjør 3-0 sist sesong, etter tre strake Inter-seire i de tre foregående i Milano. Inter er ikke til å stole på, og vi utelukker ikke at Bologna kan ta denne. HUB.

12. Lazio - Fiorentina
Det vil seg ikke i seriespillet for Lazio nå for tiden. Svake 1-2-4 på de sju siste seriekampene har sendt Roma-laget ned på 5. plass på tabellen, men det er kun fire poeng opp til Milan og den viktige tredjeplassen (Champions League-kvalifisering). I Europa League går derimot på skinner og torsdag tok Lazio en meget sterk 2-0 seier borte mot Stuttgart i første kamp av åttendedelsfinalen. Sterke 10-2-2 hjemme på Stadio Olimpico. Konko (f) og Miroslav Klose (a) er begge fortsatt skadet, mens midtbanespilleren Antonio Candreva soner karantene.

Fiorentina vinner hjemme og taper borte for tiden, men er kun to poeng bak Lazio og således kun seks poeng bak Milan (med en kamp tilgode) før denne kampen. Tre strake seire hjemme, men de fire siste borte er alle tapt der laget står med svake 3-3-7. Meget viktige Alberto Aqualini soner karantene søndag, mens Guiseppe Rossi, Michele Camporese og Ahmed Hegacy alle fortsatt er skadet.

Det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarende på Stadio Olimpico og hjemmesterke Lazio taper neppe denne mot meget bortesvake Fiorentina. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 10.03.2013 16:55
1. Manchester United - Chelsea H U
2. Liverpool - Tottenham H
3. Atletico Madrid - Real Sociedad H
4. Celta Vigo - Real Madrid H U B
5. Levante - Getafe H B
6. FC København - Silkeborg H
7. AGF - Brøndby H U
8. VfB Stuttgart - Hamburger SV H
9. Girondins Bordeaux - SC Bastia H U
10. Olympique Lyon - Olympique Marseille H
11. Inter - Bologna H U
12. Lazio - Fiorentina H

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 10.03.2013 16:55
1. Manchester United - Chelsea H U
2. Liverpool - Tottenham H
3. Atletico Madrid - Real Sociedad H
4. Celta Vigo - Real Madrid H U B
5. Levante - Getafe H U B
6. FC København - Silkeborg H
7. AGF - Brøndby H U
8. VfB Stuttgart - Hamburger SV H B
9. Girondins Bordeaux - SC Bastia H U
10. Olympique Lyon - Olympique Marseille H
11. Inter - Bologna H U B
12. Lazio - Fiorentina H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere