RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir ikke nedkjørt i kveld

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Eikdølen ble offer for en grov nedkjøring på Bjerke sist. I kveld blir det seier. Sjekk våre V5-tips.

Det er Sørlandets travpark som står for dobbel V5 denne søndagskvelden. På denne årstiden er det ikke uvant med tynne felter og i V5A-spillet gjør vi som gjorde på Bergen travpark torsdag, spiller samlebonger. I V5B-spillet ser det derimot litt mer uoversiktlig ut.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

I V5A-spillet blir 3 Eikdølen svært stor favoritt i V5-3A. Eikdølen hadde trolig tapt uansett sist på Bjerke når han ble nedkjørt inn i den siste svingen. Tapte da for Dragon som også tok skalpen på Tekno Odin på Drammen lørdag. Her er det bra sjanse for tidlig tetkjenning for Eikdølen og da blir ikke treåringen lett å slå. Sprint er muligens et lite minus, men hovedopponenten 10 Torpa har trukket bakspor og vi tror altså på revansje for Eikdølen her. Banker i V5A-spillet.
Vår rangering V5B-3 A: 3 B: 10 C: 9-4-6-2-8 D: 7-5-1

I V5B-spillet skal det være bortimot helgardering med 3 Anthony Boko og 4 Armbro Dave i V5-4B. Kun seks hester kommer til start all den tid 7 Priority Photo er strøket og da er det svært vanskelig å få øye på flere vinnerkandidater i dette løpet. Anthony Boko jager sin tolvte årsseier, men en vi dekker opp med 4 Armbro Dave som varslet gryende storform sist.
Vår rangering V5B-4: A: 3 B: 4 C: 1-5-2-6

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5A-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart
7 Federer er jo uten tvil kapasitetshesten i feltet, men hesten kommer ut etter åtte måneders pause og på en oppjaget sprint fra et dårlig spor er han en favoritt som skal synes alle dager i uka. 3 Yrneo Boko står fint til, men Gigant Neo-sønnen må ha ryggløp, slik at han kan bruke speeden sin tilslutt. 1 Rite Sakra har ingen fin rad, men hesten har mye finere form i kroppen. Nå står han helt perfekt til spormessig, og han er kjapp fra start. Skulle han komme seg foran, så kan fireåringen vinne.

5 Goalpike blir litt bortglemt denne gangen. Han var positiv sist og blir denne gangen igjen utstyrt med Eirik Høitomt og på sine beste dager så er han lynkjapp bak startbilen. Fra tet er han seiersaktuell, da kan han få dirigere i front.
Vår rangering V5A-1: A: 7-3 B: 1-5 C: 8-2-4-6

V5A-2 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Et meget uoversiktlig løp dette, men 9 Next Catarina føler har vist fin kapasitet. Trener Per Gottling har vært optimist med henne noen ganger nå. Er kritisk inn første sving, men går hun feilfritt til å begynne med skal vinnersjansen være bra. 8 Tibur Vision har ingen rad, men vallaken trener bra. Feilfritt kan han vinne, men har fryktelig galopplysten foreløpig.

5 Chellas Girl er travsikker, det hjelper mye i slike felt. Kan fort sitte i tet og Geir Mikkelsen slipper sjelden føringen. Kan muligens lede hele veien da. 11 Cigar Fighter gjorde et fint prøveløp, men har ikke helt fulgt opp. Sist var det imidlertid bedering å spore. Veldig åpent bak disse.
Vår rangering V5A-2: A: 9 B: 8-5-11 C: 4-2-12-7-6-1-3 D: 10

V5A-4/V5B-1 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
11 Løkki Dino er en treåring som blir meget bra på sikt. Nå er det unge Vilde M. Kals som igjen setter seg opp fra bakspor. Hun har vist seg som en brukbar kusk, og vi tror hun sitter bak den beste hesten her. 6 Eigelands Odin har brukbar kapasitet, men han er usikker og legger seg ikke helt til. Skulle han fungere som best er han god nok.

5 Perle Faks går mest på jevne og er travsikker. Det kan rekke langt i dette billige selskapet. 3 Trollfiona kommer ut etter en liten pause og kapasiteten er større enn hun har fått vist hittil.
Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 11 B: 6-5-3 C: 7-10-8-4-1-9

V5A-5/V5B-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
2 Bungalow Bill kom ut etter pause som en ny traver nest sist. Så veldig lekker ut fra tet da og vant helenkelt. Sist på Momarken ble det galopp under svært krevende baneforhold. Gjentar Hamre-traveren prestasjonen fra nest sist, er vinnersjansen god her. Auksjonsdyringen 4 Thai Orlando innledet lovende, men så var det stopp. Gjorde et løp helt på det jevne første gang ut for Øystein Tjomsland. Sist var hesten forbedret i svært billige omgivelser. Gjentar han den prestasjonen er han med i toppen.

1 Boyd er bra de gangene han går feilfritt. Usikker hvordan han løser fra innersporet bak bilen. Uansett sikret et fint løp og imponerte i to strake seiersløp. 9 Orient Expressen var kraftig forbedret første gang ut i regi Ine Elisabeth Dahl og er helt klart en vinnerkandidat her.
Vår rangeing V5A-5/V5B-2: A: 2 B: 4-1-9 C: 10-6 D: 5-3-7-8

V5B-3 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
3 Høgda Svarten fungerer svært godt i monte og har et veldig fint løp på papiret her. var kanskje ikke som best i sitt siste monteløp i Bergen, men har ellers levert bra monteløp gjennom hele sesongen. Blir vår favoritt i et løp med mange formløse hester på farten. 6 Moe Argr sliter til tider med viljen, men kanskje så våkner hingsten når Siv Emilie Løvvold kommer oppå salen. Vil han yte sitt beste er han fort en vinner.

2 Trym spinner til tet og han kommer til å lede meget lenge. 4 Bjørkespik har gjort det brukbart i monte tidligere, men trenger normalt løp i kroppen etter syv mnd pause. 1 Havtroll står spennende til på strek og kan overraske da han holder fin form i monte. 5 Bjønnum Odin får Malin Berås i salen og hun kommer til å gjøre alt hun kan for at han skal vinne da hun kjemper om landschampionatet. I følge Malin gikk hesten med feilt utstyr sist, og Malin mener hesten er mer enn god nok feilfritt.
Vår rangering V5B-3: A: 3 B: 6-2-4-1 C: 5-8-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5B-5 - Kaldbodshester. 2140 meter voltestart.
2 Skogbryn Røsten har veldig fin kapasitet, men han har et aksjonsproblem til tider. Nå kommer hesten ut i regi Øystein Kruse og han kan fortelle om et fint hurtigarbeid der hesten fungerte fint i aksjonen. Motstandsmessig går hesten ned en klasse. Kan være en vinner direkte i ny regi, men dette er en egenrådig vallak.

5 Sør Bruden trøbler ofte litt innledningsvis, men taper hun ikke for mye fra start går hun til mål. Avsluttet fortest av alle på Jarlsberg i sin siste start etter en elendig start. Klart seiersaktuell her. 3 Teng Kongen holder ingen toppform, men han er bra på sitt beste for klassen. Skal krysses. 12 Ås Glimten kommer ut etter velfortjent pause og etter rapportene skal hesten være behandlet. Får han gode rygger underveis, har han gjerne en fin speed å by på i sluttfasen.
Vår rangering V5B-5: A: 2 B: 5-3-12 C: 9-6-8-1-7-11-4-10

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere