*Nettavisen* Sport.

Blir inspirert av Northug

Foto: Berit Roald / SCANPIX

Marit Bjørgen vurderer å gjøre som Petter Northug.

Norges langrennsdronning reiste hjem fra Voss etter en skuffende 10-kilometer i norgesmesterskapet og fulgte resten av NM fra sofakroken i stedet.

Hun fikk også med seg Petter Northugs deltakelse i Marcialonga.

Northug hang med lenge, men måtte slippe tetgruppen da langløpspesialistene satt opp farten mot slutten og endte på tiendeplass. Jørgen Aukland vant foran broren Anders.

- Jeg trodde faktisk Petter skulle slå de gutta som driver med langløp. Men det jeg sitter igjen med, er at jeg ble meget imponert over Aukland-gutta, som staka fra resten av feltet opp til Cavalese. Jeg ble faktisk litt inspirert til å gå langløp, skriver Bjørgen på sin egen nettside.

- Vi får se i framtiden, legger hun til.

Hun merket også at kroppen responderte positivt på noen dagers hvile.

- NM ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Kroppen spilte ikke på lag på 10-kilometeren og jeg valgte derfor å ta turen hjem for å hvile. Jeg har nok ikke vært flink nok til å ta det med ro etter Tour de Ski, og etter to tøffe løp i Otepää sa vel kroppen i fra. Etter tre dager på sofaen, begynner jeg å bli rasløs og lengter etter å begynne å trene igjen og ikke minst konkurrere, skriver Bjørgen.

Nå planlegger hun å reise til Rybinsk for å delta i verdenscuprennene der.

- Jeg både gleder meg og smågruer meg litt, da det er første tur til Russland. Det er vel på tide å ta turen dit for å se hva som møter oss i OL om 2 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.