Team Xtra Personell, med brødrene Anders og Jørgen Aukland som frontfigurer, har lenge vært blant de ledende privatlagene i langrenn. Nå arbeider ledelsen hardt for å utvide stallen og knytte til seg utøvere fra andre utholdenhetsidretter – først og fremst friidrett, sykling og padling.

– Vi gjør dette både for å hjelpe flere utøvere og ikke minst fordi vi ser store muligheter for verdifull kompetanseoverføring mellom de ulike idrettene, sier sportssjef Nils Marius Otterstad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Løperess og syklister
De første skrittene i prosessen er allerede tatt. Tidligere i sommer ble langdistanseløperen Sindre Buraas innlemmet i stallen. Nå er også hans løperkollega Sondre Nordstad Moen tatt opp. I fjor ble Vidar-duoen U23-europamestere på hver sin distanse.

Fra i mai har teamet også hatt et samarbeid med kontinentallaget Unaas Cycling, der legendariske Knut Knudsen er en av lederne.

– Vi er foreløpig i startgropa, men kommer til å utvide enda mer i tiden framover. Høyst sannsynlig allerede i høst. Vi har noen navn på blokka, sier Otterstad hemmelighetsfullt.

Han understreker at teamet har stort fokus på å bygge opp kompetanse som kan komme langrennsløperne i stallen til gode. Sportssjefen mener Sindre Buraas er et godt eksempel på det.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Mye å bidra med
– Vi inngikk samarbeidet med ham av to grunner: For å strekke ut en hjelpende hånd i opplegget hans og for å dra nytte av hans kompetanse. Både når det gjelder holdninger og treningsmessig har han masse erfaringer og innspill å bidra med. Han er jo dessuten tidligere langrennsløper. En kar som Anders Aukland, som har kombinert de samme to idrettene, kjenner seg godt igjen i det han står for, sier sportssjefen, som håper å få med Buraas på noen løpssamlinger i høst.

Han er også på utkikk etter å knytte til seg syklister og padlere.

– Syklister har mye å tilføre oss når det gjelder taktikk og strategi, og padlere fokuserer mye på muskelstyrke, som også våre langrennsløpere kan ha stor glede av. Overføringsverdiene er store og gjensidige, understreker Nils Marius Otterstad. (ANB)