Gå til sidens hovedinnhold

- Blir mye bedre i OL

Kombinertgutta har levert to seirer og åtte pallplasseringer på sesongens åtte første renn. – Og vi blir mye bedre i OL, lover kombinertsjef Frode Moen.

Tirsdag gikk Petter Tande – med sykdom i kroppen – inn til en tredjeplass i verdencupsprinten i Ruhpolding. 20-åringen fra Trondheim vant sitt første verdenscuprenn i Ramsau like før jul, og tirsdagens pallplass var hans fjerde på åtte forsøk denne sesongen.

Magnus Moan har vært på pallen tre ganger så langt, og det til tross for tidvis skrøpelig innsats i hoppbakken.

Tirsdag hadde Norge tre løpere blant de åtte beste, og det på en dag da Kristian Hammer måtte stå over på grunn av sykdom. Dermed topper Norge nasjonscupen foran Tyskland, Finland og Østerrike.

Jager gull
Ikke rart de norske kombinertløperne tar mål av seg til å vinne gull i Torino om en drøy måned.

- Målet er å ta én gullmedalje. Men vi er fullstendig klare over at det skal kjempes om tre. Vi tar selvfølgelig gjerne med oss mer enn den ene, sier Frode Moen til TV 2 Nettavisen.

Kombinertsjefen ser ingen grunn til å bygge ned forventningene før OL, selv om mange løpere fra mange nasjoner står fram som potensielle pallkandidater akkurat nå. For Moen er trygg på at det norske laget har gjort det aller meste riktig i sesongoppkjøringen.

- Det har vi fått mange bekreftelser på allerede. Man må huske at på samme tid i fjor hadde vi ikke en eneste plassering på seierspallen i verdenscupen, poengterer han.

Stillingen i Tyskland Grand Prix

2 av 3 renn

1. Ronny Ackermann, Tyskland 160 p
2. Hannu Manninen, Finland 145 p
3. Felix Gottwald, Østerrike 110 p
4. Magnus Moan, Norge 96 p
5. Mario Stecher, Østerrike 86 p
6. Petter Tande, Norge 78 p

- Alle har mer å gå på
Forrige sesong endte som kjent med VM-gull for lag og individuelle medaljer til Magnus Moan og Kristian Hammer på sprinten.

- Og vi blir mye bedre i OL enn vi er nå. Alle løperne har mer å gå på, konstaterer han.

Tirsdag gikk de fleste verbale blomstene til Petter Tande. At den unge trønderen ledet etter hopprennet, var ingen overraskelse. Men langrennet ble en opptur, etter flere negative opplevelser i sporet hittil i vinter.

- Det var ikke noe maksløp av Petter, men med sykdom i kroppen gjorde han en kjempeinnsats. Først og fremst klarte han å gå teknisk mye bedre i bakkene mot slutten av løpet enn han har gjort tidligere. Petter har hatt en tendens til å bli for passiv i padleteknikken. Han har kommet bakpå og gått seg stiv. Nå klarte han å være offensiv og frampå, forklarer Moen.

Til Schonach
Hvilke konsekvenser løpet hadde for Tandes gryende forkjølelse, er Frode Moen mer usikker på.

- Han ble i hvert fall ikke bedre. Men jeg vil ikke si at det var feil å gå. Vi har definitivt ikke begynt å angre ennå.

Onsdag formiddag reiser kombinertløperne videre til Schonach, der det tredje og siste rennet i Tyskland Grand Prix går av stabelen fredag. Det skal også kjempes om den prestisjefylte Schwarzwalpokalen – som både Fred Børre Lundberg og Bjarte Engen Vik har mange napp i.

PS. Ifølge aftenposten.no reiser Kristian Hammer onsdag hjem til Norge på grunn av en forkjølelse.

Kommentarer til denne saken