RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir seedet i EM-kvalifisering

Sist oppdatert:
NABEUL (TV 2 Nettavisen): Norges deltakelse i VM gjør at de får en mye enklere vei til EM i Sveits neste år enn de har hatt tidligere. Se bilder fra gårsdagens kamp.

SPANIA – NORGE 31-24: For å komme til VM i Tunisia måtte Norge først gjennom en kvalifisering, før det ble play off-kamper mot Ungarn.

Det er et trangt nåløye å komme gjennom, men når du først klarer å komme til et mesterskap og gjør det bra der, betyr det at du slipper å møte de største kanonene i kvalifiseringen til neste.

- Det er det stor forskjell på. Til nå har vi risikert å møte toeren eller treeren fra mesterskapet før, og måtte slå dem for i det hele tatt å få være med i et mesterskap. Nå er vi på den rette siden. Noe som betyr at vi ikke kommer til å møte noen av de landene som har vært med i VM nå. Vi vil mest sannsynlig møte de lagene vi har møtt i gruppespillet tidligere, som Romania og Slovakia. Det er jo i utgangspunktet mer overkommelig enn det vi har møtt de tre siste årene, forklarer landslagssjef Gunnar Pettersen til TV 2 Nettavisen.

For i tur og orden har Norge blitt slått av Jugoslavia og Portugal, før de endelig lyktes mot Ungarn i fjor sommer.

Nå slipper Pettersens mannskap å gå gjennom en tung kvalifisering. Nå vil de bli trukket mot et antatt svakere lag i to play off-kamper for å kvalifisere seg til EM i Sveits om ett år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere