Novak Djokovic har hatt en fantastisk sesong og natt til tirsdag sikret serberen seg sin tredje Grand Slam-tittel for sesongen.

24-åringen har tidligere i år gått til topps i Australian Open og Wimbledon og nå har han også sikret seg sin første triumf i US Open.

Eksklusiv klubb
Tidligere har bare fem spillere vunnet tre eller flere Grand Slam-turneringer i løpet av en sesong i den åpne æraen. Tapende finalist Rafael Nadal gjorde det så sent som sist sesong.

I tillegg har også amerikanske Jimmy Connors, svenske Mats Wilander og sveitsiske Roger Federer også vunnet tre i samme sesong.

Australske Rod Laver på sin side vant alle de fire Grand Slam-turneringene tilbake i 1969.

Og tirsdagens finale ble av det spennende slaget. I over fire timer utkjempet Djokovic og Nadal en underholdende duell ute på Arthur Ashe-stadion i New York.

Til slutt var det altså serberen som sto tilbake som vinneren. 24-åringen vant finalen med sifrene 6-2, 6-4, 6-7 (3-7), 6-1.

- Umulig å gjenta
Dette betyr at Djokovic står med en helt fantastisk statistikk denne sesongen. Verdenseneren har vunnet 64 ganger på 66 kamper i år.

Den eneste som kan måle seg med en slik rekke er amerikanske John McEnroe. I 1984 noterte hissigproppen seg for 82 serie og kun tre tap i løpet av sesongen.

- Jeg er skuffet, men Novak gjør helt utrolige ting om dagen. Det han har gjort i år, er nok umulig å gjenta, sier Rafael Nadal ifølge BBC.

- Jeg gjorde mitt beste hele veien. Jeg prøvde å være aggressiv, men hadde noen fantastiske comeback. Jeg har vunnet mye tidligere og må jobbe hardt for å slå tilbake, sier han.

Mangler French Open
Tirsdagens tap betyr at Nadal nå har tapt alle sine seks møter med Djokovic i løpet av 2011.

- Det er en helt utrolig følelse. Jeg har hatt et fantastisk år og det bare fortsetter. Men hver gang jeg møter Rafa, så er det en stor utfordring, sier Djokovic.

- Han har hatt en god turnering og jeg håper vi møtes til mange tøffe kamper også i framtiden, fortsetter serberen.

Nå satser 24-åringen på å gjøre det enda bedre i 2012. Djokovic står fortsatt uten en triumf i French Open-turneringen.

- Hvorfor ikke? Det hadde vært utrolig å vinne French Open. Det er helt klart et mål jeg har. Men jeg tror det vil ta tid, sier US Open-vinneren.

Djokovic ble også bare den andre i historien som har slått både Roger Federer og Rafael Nadal på vei mot en Grand Slam-tittel. Den første var Juan Manuel Del Potro i 2009.

HTML EMBED