*Nettavisen* Sport.

Blir vi endelig kvitt den?

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

I dag skal Usain Bolt og Asafa Powell løpe får å slå en overmoden banrekord på Bislett.

07.06.12 14:14

Oslo (NTB): Verdens raskeste mann, Usain Bolt, tar det meste av glansen selv om også åtte andre verdensmestere stiller til start i Bislett Games torsdag kveld. Ingen kommer opp på hans nivå verken sportslig eller når det gjelder oppmerksomhet, og når Bolt sier han kanskje kan klare å løpe 100-meteren på 9,6-tallet på Bislett denne kvelden, så øyner publikum muligheten for verdensrekord.

Den har Bolt selvfølgelig hånd om allerede. 9,58 fra VM i Berlin i 2009 står fortsatt. Han kan nok ikke klare å slå den på Bislett, men Ato Boldons banerekord på 9,88 er overmoden for fall.

Ved siden av Bolt står Asafa Powell, som er den i verden som har løpt den raskeste 100-meteren på Bislett. Han fikk 9,72 i 2010, men litt for mye medvind gjorde at det ikke ble rekord.

- Planen min i OL er å løpe raskere enn Bolt, sa Powell til NTB på jordbærselskapet i den britiske ambassaden onsdag. Planen høres enkelt ut, men alle som skjønner seg på friidrett vet at det er langt fra enkelt å løpe fra Usain Bolt verken på 100 og 200 meter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.