*Nettavisen* Sport.

Blodig angrep på fotball-landslag

Foto: (Faksimile fra Dailymotion)

Tre spillere skadet før avgjørende VM-kvalifiseringskamp.

13.11.09 09:05

I helga spilles det avgjørende VM-kvalifiseringskamper i Europa, men det er trolig i Afrika spenningsnivået er høyest. I alle fall hos fansen. Der møtes nemlig Egypt og Algerie til en helt avgjørende kamp i Kairo. Algerie leder gruppa med tre poeng på Egypt og har overlegen målforskjell.

Det betyr at Algerie kan tape med ett mål i kampen, men likevel kvalifisere seg for VM.

Egypt, som har vunnet de to siste Afrika-mesterskapene, sikrer imidlertid en omspillskamp mot Algerie hvis de vinner med 2-0. Da er lagene likt på poeng, målforskjell og scorede mål. Vinner Egypt med 3-1 eller mer tar de VM-plassen.

Steinet
Torsdag ankom de algeriske spillerne til Egypt, men de fikk ingen hjertelig velkomst. Egyptiske fans steinet landslagsspilernes buss med svære steiner, og tre spillere skal ha blitt skadd.

- De angrep bussen vår med store steiner, sa landslagsspiller Antar Yahia like etterpå.

Trykk her for å se video inne fra spillerbussen etter angrepet. (ekstern lenke)

- Spillere har åpne sår. Blodet renner. Vi måtte alle legge oss ned inne i bussen. Alle vinduene ble knust. Vi fryktet for livene våre. Så lenge sikkerheten vår ikke kan garanteres her vil vi være redd for å spille denne kampen, la han til.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Sikkerhetsvaktene gjorde ifølge Yahia ingenting for å stoppe angrepet.

- De lot dem holde på. Men man kan jo ikke se på at folk kaster fem kilo tunge steiner fra 50 meters hold. Det er en stor skam. Vi ønsket Egypt velkommen til vårt land med blomster, fortsetter han.

Her ser du en video av bussen da den ankommer hotellet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag