Gå til sidens hovedinnhold

Blodig finalecomeback

Stian Sivertzen var tilbake i finalen i snowboardcross i X-games, men endte opp uten medalje - og med nye arr.

Det var svært gledelig for den norske leiren å se Stian Sivertzen tilbake i finalen i X-games i Aspen, Colorado. Sivertzen skadet seg alvorlig under prøve-OL i Vancouver i fjor, der han blant annet fikk rift på hovedpulsåren, knakk kragebeinet, bristet bekkenet, bristet nakken og fikk en brist i nedre del av ryggen.

Med andre ord et ganske stygt fall.

Natt til søndag var han endelig tilbake i storslag, og kjørte seg helt til finalen i snowboardcross i prestisjetunge X-games. Men det skulle gå galt igjen.

Nye arr
Sivertzen var nemlig uheldig i finalen, og endte opp på sykehus på ny. Denne gang falt han og ble kjørt over av en annen løper. Dermed måtte han sy flere sting, men skaden var heldigvis ikke alvorlig.

- Stian kjørte bra. Han tok starten og lå etter en stund på 4. plass av 6. Han skulle kjøre seg opp til 3. plass ved å kjøre forbi i en venstre bank. Men det var trangt og han tryna. En av kjørerne som kom bak han prøvde å hoppe over Stian, men traff han i ansiktet og hofta, forteller landslagssjef Vidar Nyhus pressemelding fra snowboardforbundet.

Sivertzen måtte på sykehus for å sy, men er tilbake på brette om få dager. Men noen nye arr fikk han i alle fall til «samlingen» sin.

Norsk medaljesanking
Helene Olafsen har også kommet tilbake etter skade i fjor, og har gjort sine saker bra. Natt til søndag tok hun sølv i snowboardcross. Gullet gikk til amerikanske Lindsey Jacobellis, men kampen sto kun mellom Olafsen og den amerikanske jenta.

- Helene knivet mot Jacobellis, de to er helt overlegne. Helene leda lenge, men en liten feil og ble forbikjørt, sier landslagssjef Vidar Nyhus.

Likevel lover dette godt knappe to uker før OL i Vancouver starter.

På herresiden ble det også en gledelig dag. Torstein Horgmo og Mikkel Bang sørget for at det ble norsk sølv og bronse i Big Air-konkurransen.

Begge nordmennene gjorde gode prestasjoner, men det hjalp lite mot en overlegen islending ved navn Halldor Helgason.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?