RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodig Frisk stoppet kampen

Sist oppdatert:
Kampen mellom Roma og Dinamo Kiev måtte stoppes da dommer Anders Frisk ble pepret av Roma-fansen, og gikk i bakken. Se bildene og ta debatten i Veggavisen.

Svensken var på vei inn i garderoben etter å ha blåst av første omgang da han ble truffet. Han gikk i bakken, men kom seg på beina igjen mens blodet strømmet nedover ansiktet hans. Han ble hjulpet ut av sine linjemenn og fjerdedommeren, og fikk legebehandling i garderoben.

Frisk ble deretter kjørt til sykehus for videre undersøkelser.

Annen omgang ble utsatt på ubestemt tid etter den stygge episoden. Først da det normalt ville nærmet seg kampslutt kom beskjeden om at kampen ikke ville bli startet igjen. Det var Frisk selv som tok den avgjørelsen.

- For det første var han selv stygt skadd, dessuten følte han at sikkerheten til fjerdedommeren og linjemennene ikke kunne garanteres om de skulle ledet kampen videre, sa en UEFA-talsmann.

Konsekvenser
Hendelsen kan få svært dramatiske konsekvenser for Roma, som også tidligere har hatt problemer med tilskuerne på Olympiastadion. Sannsynligvis blir Dinamo Kiev, som ledet 1-0 ved pause, tilkjent seieren i kampen. Roma må regne med en kjempebot og med forvisning fra Olympiastadion, om klubben da ikke rett og slett blir kastet ut av turneringen.

Det meste tyder på at Frisk ble truffet av en lighter, og ifølge La Gazzetta dello Sports nettutgave skal gjenstanden ha blitt kastet fra VIP-tribunen.

Frisk hadde nettopp vist ut Romas forsvarer Philippe Mexes etter et sammenstøt med Dinamo-spilleren Maris Verpakovskis. Dinamo Kiev ledet 1-0 etter scoring av Goran Gavrancic da lagene gikk til pause.

Hissig
Det var hissige gemytter i de siste minuttene før pause. Først fikk Roma.kaptein Francesco Totti gult kort, så ble Mexes utvist. Totti og andre Roma-spillere protesterte hissig mot den avgjørelsen, og sinnene var i kok på tribunene da Frisk var på vei til pausehvile.

- Det spiller ingen rolle om dommeren gjorde noe feil. Intet kan rettferdiggjøre det som skjedde. Det var en skam, raste Romas borgermester Walter Veltroni.

Forrige sesong måtte Roma spille tre hjemmekamper i Palermo etter at klubbens tilhengere sørget for at byderbyet mot Lazio ble avbrutt.

Anders Frisk er en svært merittert dommer. Han dømte blant annet EM-finalen mellom Frankrike og Italia for fire år siden. I årets EM-finale i Portugal var han fjerdedommer.

Han har for øvrig dårlige minner fra Olympiastadion. I mars 2002 dømte Frisk mesterligakampen mellom Roma og Galatasaray, der det ble masseslagsmål mellom spillere og ledere etter sluttsignalet. Totti ble utestengt i tre kamper etter den episoden, andre fikk kortere utelukkelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere