Gå til sidens hovedinnhold

Blodig skade var skuespill

Rugby kan være en tøff sport, men det hører til sjeldenhetene at man må late som man er skadet.

Rugbyspilleren Tom Williams, som spiller for Harlequin, er blitt utestengt i 12 måneder etter at han lot som at han var skadet i forrige sesongs 6-5-tap mot Leinster i Heineken Cup.

Bakgrunnen for opptrinnet var at Harlequin byttet ut sin beste spiller, Nick Evans, som tydeligvis slet med en ekte skade og trengte å lappes sammen. Lagledelsen sa imidlertid at det var et taktisk bytte. Etter en stund lå laget under 6-5 og prøvde desperat å få et utligningsmål.

Spesielle rugbyregler
De spesielle reglene i rugby tillater en å bytte inn en spiller som er byttet ut av taktiske grunner hvis det er oppstått en blodig skade på en annen medspiller, men ikke hvis innbytteren tidligere selv er byttet ut på grunn av skade.

(Forstå det den som kan ...)

Det var nettopp det som skjedde da Tom Williams ble skadet. Hele munnen var dekket av rød væske og han spyttet ut en stor dose av det som så ut som blod. Harlequins stjernespiller, Nick Evans, fikk da komme tilbake på banen.

Men tv-kameraene fanget opp noe uvanlig i forkant av byttet.

- Jeg så Tom Williams bøye seg ned, og bevege hånden fra sokken til bunnen før han gikk av banen. For meg ser dette ut som et klart tilfelle hvor det ikke ser ut til å være kontakt mellom Williams og noen andre, sier Paul Wallace, en tidligere storspiller som analyserte kampen for Sky Sports til Tribune.

Blunket til benken
Ved en reprise av tv-sendingen så man Tom Williams tydelig blunke til benken før han sekundet etter spyttet ut store mengder «blod».

Det ble iverksatt etterforskning hvor både spilleren og klubben ble kjent skylding i juks. Dommen sier at spilleren Tom Williams blir utestengt i 12 måneder. Klubben får også en bot på 2,1 millioner kroner, ifølge Guardian.

Harlequin fikk et såkalt drop-goal på tampen av kampen, men stjernespilleren, som egentlig var skadet, bommet fullstendig og dermed fikk ikke det ulovlige byttet noen konsekvens for sluttresultatet.

Se også opptrinnet her:

HTML EMBED

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe