RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodig uenighet om doping

Sist oppdatert:
En antidopingekspert mener at en blodbank ville fjernet problemet med bloddoping i idretten. Men Det internasjonale skiforbundet (FIS) sier nei takk.

- En blodbank kunne absolutt fjernet problemet, og jeg håper at de som bestemmer disse tingene vil forstå verdien av blodprofil. Om man kunne bruke blodprofilen som vi har på alle langrennsutøvere, ville man få bloddata som viser at man har manipulert blodet. Noe man ikke alltid ser på dagens urintester, sier Bengt Saltin, leder av antidopingarbeidet i Det internasjonale skiforbundet, til NRK Sporten.

Men FIS sier foreløpig nei til å opprette en blodbank med utøvernes blodprofil som ifølge forskere altså kunne eliminert problemet med bloddoping.

Saltin mistenker at to prosent av langrennstoppene i verdenscupen fortsatt doper seg. Tallet for bare et par år siden kan ha vært opp mot 30 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere