Chris Horners historiske Vuelta a España-seier – historisk på grunn av vinnerens alder, 41 – har ikke hjulpet amerikaneren i jakten på et nytt lag før 2014-sesongen. Flere og flere lag fylles av syklister, men amerikaneren jager fortsatt en ny arbeidsgiver.

På samme måte som Bradley Wiggins og Chris Froome, opplevde Horner at hans overbevisende opptreden i en Grand Tour ble etterfulgt av kritiske spørsmål om doping. Horner svarte kritikerne ved å publisere sitt biologiske pass for offentligheten.

Les også:Takket nei til Vuelta-vinneren

Sykkelnettstedet Velo Nation snakket nylig med antidoping-eksperten Robin Parisotto om Horners biologiske pass. Parisotto har tidligere jobbet for UCI i et antidoping-panel og jobber nå i Athlete Passport Management Unit.

– Selv om det ikke er 100% klart at noe upassende finner sted er det utvilsomt uvanlige mønstre her, forteller Parisotto til Velo Nation .

– Hvis dette passet havnet på pulten min for evaluering, ville jeg absolutt satt spørsmålstegn ved det. Jeg ville i det minste etterspurt ytterligere prøver, spesielt i forkant og under konkurranse for å se om mønsteret var en engangsforeteelse eller om det vedvarer, fortsetter eksperten.

Horners hemoglobin
Parisotto mener det mest mistenkelige er Chris Horners hemoglobin.

– Det er normalt og nesten forventet at hemoglobinet vil avta og forbli redusert i løpet av en Grand Tour, forteller Parisotto.

Horners hemoglobin avtar, som forventet, i den første delen av Vuelta a España.

– Det uvanlige er at hemoglobinet øker i de to siste prøvene. Det er forventet at hemoglobinet fortsetter å synke, spesielt i den tredje uken, sier Parisotto – og forteller videre at denne økningen burde vært reflektert av retikulocyttene, de umodne røde blodcellene.

– I dette tilfellet øker hemoglobinet, riktignok kun litt, men de umodne røde blodcellene, retikulocyttene, virker ikke å reflektere økningen.

Se Horners biologiske pass!

– Prøven før Vuelta a España er normal. Jeg ville bekymret meg over området hvor hemoglobinet øker og retikulocyttene forblir stabile – lavere enn før rittet, oppsummerer Parisotto.

Parisotto: – Ville utvilsomt etterspurt flere prøver
Robin Parisotto jobber ikke for UCI i dag, men er ikke i tvil om hva han ville gjort om han var ansatt i UCI.

– Jeg ville utvilsomt etterspurt flere prøver for evaluering, uttaler Parisotto. Eksperten understreker at prøver i forkant og under konkurranse er å foretrekke for å få svar på spørsmålene om Horners hemoglobin.

Les også:Dopingmistenkt Vuelta-vinner med twitter-tirade

Chris Horners jakt på en ny arbeidsgiver fortsetter, om blodpasset er til besvær er ikke lett å si ifølge Parisotto.

– Det er berettigede spørsmål som burde stilles, mener Parisotto, men legger til at personer trekker forskjellige slutninger om biologiske pass.

– Det som muligens ser normalt ut for noen kan indikere at noe ikke er helt som det skal for andre, avslutter han.