Det var årets niende og siste VM-runde, og Blummenfelt tok en etterlengtet. Tidligere har han notert hele seks 2.-plasser i verdensserien, men omsider var det hans tur til å stå øverst på pallen.

– Endelig. Det var på tide, men det føles vanvittig godt, sa han ifølge en pressemelding fra Norges triathlonforbund.

Blummenfelt vant foran den spanske duoen Mario Mola og Fernando Alarza. Gustav Iden på 4.-plass og Casper Stornes på 7.-plass fullførte en strålende norsk laginnsats.

Franske Vincent Luis vant sammenlagt og ble verdensmester, foran Mola og Javier Gómez. Iden og Blummenfelt ble nummer ni og ti.

Både i sykling og løping var det bakker på 10-12 prosent stigning som gjorde løypa til en av de tøffeste i årets verdensserie, og Blummenfelt imponerte ved å knuse konkurrentene i løpingen.

Ingen greide å skaffe seg et forsprang på den innledende svømmingen over 1500 meter, og heller ikke i syklingen over 40 kilometer maktet noen å stikke fra de andre. Et felt på om lag 20 utøvere kom ganske samlet inn til den avsluttende løpsdistansen på 10 kilometer.

Der rykket Blummenfelt to ganger, og siste gang greide ingen å ta ham igjen. Han kom helt alene til mål på vinnertiden 1.50.46 og kunne med norsk flagg i hånden juble for sin største triumf til nå. Mola var slått med 16 sekunder og Alarza med 31.

(©NTB)