*Nettavisen* Sport.

Blussbøter til Rosenborg, Vålerenga og Brann

BLUSSING: Dette bildet er fra oppgjøret mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal i november.

BLUSSING: Dette bildet er fra oppgjøret mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal i november. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

For fjerde gang er Vålerenga ilagt bot for ulovlig blussbruk i 2019-sesongen. Klubben må ut med 60.000 kroner. Også Brann og Rosenborg er bøtelagt.

24.01.20 19:19

Det har doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) besluttet.

Rosenborg får en bot på 55.000 kroner etter at klubbens tilhengere antente minst ti bluss i løpet av eliteseriekampen mot Bodø/Glimt 10. november i fjor.

Les også: Brann får blussbot

Les også: LSK og VIF bøtelagt for bruk av bluss

NFF skriver at Rosenborg hver sesong over en lang tidsperiode, med unntak av 2014-sesongen, har blitt sanksjonert for ulovlig bruk av pyroteknikk blant supporterne, noe som har blitt vektlagt i avgjørelsen.

Vålerengas bot skyldes seks bluss i kampen mot Molde 24. november. Ved to anledninger skal klubbens supportere ha antent bluss i løpet av kampen. Det er fjerde gang i løpet av 2019-sesongen at klubben sanksjoneres for ulovlig bruk av pyroteknikk, og utvalget har bestemt at en bot på 50.000 kroner er en passende.

Brann straffes for blussbruk i oppgjøret mot Viking 1. desember. Til sammen skal det ha blitt tent omtrent 20 bluss. Dette er Branns tredje blussbot fra 2019-sesongen. 60.000 kroner er beløpet klubben må ut med denne gangen.

Avgjørelsene kan ankes inn til NFFs ankeutvalg.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag