RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BMC bekrefter Gilbert-avtale

Foto: Afp (Lionel Bonaventure)
Sist oppdatert:
- Han vil være en av lederne våre under klassikerne, sier Jim Ochowicz.

Katta er ute av sekken: BMC Racing bekrefter på sin hjemmeside at Philippe Gilbert sykler i rødt og svart i 2012-sesongen. Belgieren har underskrevet en treårig avtale med det sveitsbaserte laget.

Les også: Gilbert følger Hushovd til BMC

For dere som ikke ville vente så lenge på nyheten, kunne dere lese det på procycling.no den 12. juli i år.

Hjelperolle for Evans
Generalmanager Jim Ochowicz har dermed sikret seg signaturen til både den regjerende verdensmesteren (Thor Hushovd) og den nest beste rytteren på verdensrankingen (Gilbert). Den aller beste har han allerede på laget (Cadel Evans).

Amerikaneren sier følgende om den fantastiske BMC-oppstillingen foran neste sesong:

- Philippe vil være en av lederne våre under klassikerne og andre ritt utover sesongen. Hans styrke og eksplosivitet vil spille en stor rolle når det gjelder å hjelpe Cadel i hans forsvar av Tour de France-tittelen.

Her kan du lese pressemeldingen fra BMC Racing team!

Gilbert har vært den aller beste sykkelrytteren i inneværende sesong. Han har allerede vunnet samtlige Ardenner-klassikere, etappe under Tour de France og Clasica San Sebastian. Dermed lå så godt som alle lag på WorldTour-nivå langflate etter Omega Pharma-Lotto-rytteren.

Ekspertenes dom: - De vil gjøre hverandre bedre

Det eneste usikkerhetsmomentet var hvorvidt han kom seg ut av sin eksisterende avtale med Lotto-laget. Gilbert skal ha hatt opsjon på ytterligere en sesong, men valgte ikke å bruke den, ettersom Omega Pharma slår seg sammen med Quick Step foran neste sesong.

Følger Hushovd
Som procycling.no allerede har meldt, var derfor en overgang til BMC Racing - sammen med Hushovd - mer fristende for 29-åringen.

- De viste interesse for meg helt i starten. I tillegg er det et lag jeg kjenner godt til. De har en god organisering, er veldig profesjonelle og har en god gruppe ryttere, forteller Gilbert.

- Mine mål er klare: Jeg ønsker å gå for klassikerne og deretter hjelpe Cadel i Tour de France, legger han til.

BMC Racing har også forlenget avtalene med sju av sine ryttere. Det gjelder Brent Bookwalter, Marcus Burghardt, Steve Morabito, Manuel Quinziato, Michael Schär, Martin Kohler og Mathias Frank. Cadel Evans og George Hincapie har tidligere forlenget sine avtaler, mens Thor Hushovd har underskrevet en treårsavtale med laget.

Hushovd: - Fantastisk rytter
Via Hushovds personlige trener har det tikket inn følgende reaksjon fra den regjerende verdensmesteren.

- Jeg er veldig fornøyd med at BMC gir oss muligheten til å kjøre på samme lag. Han har en fantastisk sterk rytter med en unik spisskompetanse som vil styrke BMC veldig. Vi får et sterkt klassikerlag. Som syklister deler vi noen av de samme egenskapene. I og med at vi begge bor i Monaco, vil vi fortsette å trene sammen. Dette har fungert meget godt til nå, og det er ingen tvil om at vi har fått et løft av å kunne matche hverandre.

- Nå får vi muligheten til å planlegge dette enda bedre i forhold til sesongplanen, hvor vi sikkert skal kjøre noen av de samme løpene. Vi blir en meget spennende duo og jeg ser kun på det som en fordel. Konkurrentene skal nok får merke vår felles styrke. Dette er noe jeg virkelig ser fram til, forteller Hushovd.

Hvordan tror du det blir med Cadel Evans, Thor Hushovd og Philippe Gilbert på samme lag neste år? Ta debatten i kommentarfeltet under denne artikkelen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere