Gå til sidens hovedinnhold

- BMC burde skjønt at jeg ble sterkere

Alexander Kristoff revansjerte BMC-vraking med seier.

DE PANNE (procycling.no): BMC ville ikke forlenge kontrakten med Alexander Kristoff høsten 2011.

Kristoff var ikke dedikert nok, sa Jim Ochowicz. Han gikk også til angrep på skigåing som treningsform, uten at det er noe den regjerende norske mester driver mye med.

- Man kan ikke gå på langrenn og så vinne sykkelritt rett etterpå. Det går ikke, smalt det fra hans gamle sjef.

24-åringen bærer ikke nag til sitt første profesjonelle lag, men er klokkerklar på at de burde skjønt at han ville bli bedre.

- Jeg visste selv at jeg kom til å være sterkere i år. Det burde de også skjønt. Jeg trives godt i det nye laget.

- Her får jeg sjansene jeg trenger, og hjelpen som behøves for å prestere. Det vises på resultatlisten, forteller Kristoff til procycling.no etter premieseremonien i De Panne.

Endelig løsnet det
Etter to år uten seier, med det norske mesterskapet som unntak, smakte det godt med en seier for Katjusja-rytteren.

Selv uten en skikkelig topplassering i sammendraget var Stavanger-gutten godt fornøyd med dagen.

- Jeg har hatt en god følelse, men jeg var nervøs for tempoen. Jeg hadde lyst til å forsvare trøyen. Jeg skjønte at det kom til å bli vanskelig før start, derfor er jeg ikke så veldig skuffet.

- Det var morsomt å vinne tidligere i dag, helt topp, forteller Kristoff om timene etter seieren tidligere torsdag.

Skryt fra Erik Zabel
Tyske Erik Zabel har vunnet poengtrøya i Tour de France seks ganger. Det er rekord. Nå jobber han tett med Kristoff og de andre spurterne i Katjusja.

Zabel har bare lovord å komme med om sin norske elev:

- Alexander har gjort en veldig god jobb hele sesongen. Han kjørte Milano-Sanremo, som er et stort ritt for han, og gjorde en god jobb som hjelperytter der. Han skjønner hvilken rolle han har i laget, kunne Zabel fortelle procycling.no, en god halvtime før Kristoff startet tempoetappen.

Før Driedaagse De Panne var det klart at Kristoff var mannen Katjusja skulle kjøre for. Zabel var tydelig tilfreds med at nordmannen leverte varene.

- I dette rittet fikk han sjansen og han tok vare på den. Vi avslutter med en tempo her, og selv om han ikke kommer til å vinne den, kjører han helt uten press. Han har vist seg å være mentalt sterk allerede.

Selv er Alexander Kristoff strålende fornøyd med skussmålene fra sjefen, og laget forøvrig.

- Laget er veldig godt fornøyd. De sa at jeg skulle få sjansen til å være kaptein og det har gått veldig bra. De er fornøyde med hvordan vi har brukt laget i rittet, og prestasjonen til meg og laget, avslutter en glad nordmann til procycling.no.

PS: BMC Racing Team står med fattige to seirer i 2012. Med litt mer tur hadde Alexander Kristoff hatt like mange som sitt gamle lag.

Kommentarer til denne saken