BMC-kaptein brakk lårbeinet

Foto: LC (©TDWSport.com)

Nå ryker klassikerne for den tidligere verdensmesteren.

21.12.12 08:42

Alessandro Ballan fikk en forferdelig avslutning på Team BMC Racings treningssamling i spanske Dénia.

33-åringen smalt inn i steinblokk under en treningstur, og pådro seg et brukket lårbein, et brukket ribbein og pådro seg skader på milten.

Dermed kan man sette en strek over en stor del av sesongen hans, og i hvert fall brosteinsklassikerne.

- Det brukne ribbeinet førte til en liten punktering av lungen hans. Miltskaden har førsteprioritet. Det sees på som en medisinsk hastesak, sier BMC-lege Max Testa til lagets egen hjemmeside.

- Viktig for alle lag
Ballan har i flere sesonger hatt en kapteinsrolle for BMC i klassikerne, og har en rutine ikke alle kan matche. Han ble verdensmester i 2008, og har siden sloknet noe. Men under årets sesong var han tilbake og sto på podiet under både Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Italieneren var et av kortene Thor Hushovd skulle lene seg på under årets ritt. Kanskje spesielt med tanke på at George Hincapie også har bukket av hos de røde og sorte.

- Dette er et stort tap for oss ettersom Alessandro er en av nøkkelrytterne våre foran klassikerne. Det viktigste nå er at han kommer seg på beina igjen, og blir bra igjen, sier sportsdirektør John Lelangue.

Også Hushovds trener, Atle Kvålsvoll, mener treningsulykken vil prege laget under vårklassikerne.

- Ballan er en av de beste klassikerrytterne. Han hadde vært viktig for ethvert lag, sier Kvålsvoll, til procycling.no.

Hushovd er i rute
Kvålsvoll har nylig returnert fra lagets samling i Spania. Torsdag la Ballans uhell naturlig nok en demper på avslutningen av samlingen, men før det intraff var lagets norske innslag godt fornøyd med utbyttet av oppholdet.

- Det var en tradisjonell mengdetreningssamling, som vanlig er på denne tiden av året, forteller Kvålsvoll.

- Hva er status på Thor akkurat nå?

- Thor var jo tre måneder uten trening tidligere i år, før han gradvis trente seg opp igjen i oktober. I november har han trent godt, og latt være å presse på for mye. Han har en voldsom treningsintellegens og er flink til å justere belastningen selv. Han er absolutt i rute i forhold til nivået han skal ligge på nå, og svært motivert med tanke på neste sesong.

Det lover altså godt, men all moroa vil dessverre foregå uten Ballan. I hvert fall når det gjelder brosteinsklassikerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.