I 2009 ble Tejay Van Garderen nummer tre i Critérium du Dauphiné i sitt første år som HTC-rytter.

Jim Ochowicz tok affære, fløy inn til Lucca og la fram en sterk interesse for rytteren foran 2012-sesongen.

Torsdag kom bekreftelsen: 23-åringen er det hittil siste tilskuddet til BMC Racings stjernehimmel.

Treningskompisen på plass
I et intervju med Velo News peker amerikaneren på trygghet, sikkerhet, satsing, tidlig interesse og vennskapet til Taylor Phinney som de viktigste faktorene bak sitt lagvalg.

Van Garderen og Phinney har begge slått seg ned i den italienske byen Lucca og benytter den som treningsbase gjennom sesongen.

- Noe av de viktigste med BMC var muligheten til å skrive under en treårskontrakt. Det er stort, fordi det gjør at laget løper høy risiko. De investerer i fremtiden, men der finnes ingen garantier. Ofte når ryttere skriver treårige avtaler, roter de rundt de første to årene før det er på tide å levere. BMC har forstått at jeg ikke er en slik rytter. Drivkraften min er et ønske om å forbedre meg som rytter, forteller Van Garderen.

Superstall
BMC-stallen ser virkelig fryktinngytende ut foran neste sesong.

Les også: Dette er Evans' nye superhjelpere

Klassikerrytterne Thor Hushovd og Philippe Gilbert er under kontrakt ut 2014. Det samme er Cadel Evans og nå altså Van Garderen.

Torsdag ble det også klart at Marco Pinotti slutter seg til laget som allerede har Phinney, Manuel Quinziato, Markus Burghardt, George Hincapie og Greg van Avermaet på lønningslisten.

Van Garderen er først og fremst hentet inn for å bekle en rolle i Cadel Evans entourage, men amerikaneren ligger også an til å bli satset på som sammenlagtrytter en gang i framtiden.

- Tejay er et begavet talent med egenskaper som gjør at han en dag vil utfordre tronen i de store etapperittene. Han utvikler seg stadig som temporytter og klatrer. Med Cadel som en slags mentor, vil jeg tror suksessen på landeveien kommer relativt kjapt, sier Jim Ochowicz.

Tejay: - Jeg får mine sjanser
Van Garderen selv har tilsynelatende ingen problemer med å hjelpe Evans under tittelforsvaret i Tour de France neste sommer.

- Om jeg må jobbe mye for Cadel? Jeg ser egentlig ikke på det som noe negativt. Jeg får mine sjanser under mindre etapperitt, dessuten vil det være fordelaktig for meg å hjelpe en sammenlagtrytter i stedet for å gjøre jobben for en sprinter. Jeg likte å jobbe for Cavendish, men dette vil utvikle meg mer som Grand Tour-rytter, forteller han.

- Det er definitivt nok ritt på kalenderen til å holde meg i gang. Jeg tenker blant annet på Paris-Nice, Tour of California og Tour de Suisse.

Hva synes du om BMC Racings line-up foran 2012-sesongen? Kom gjerne med ditt innspill i kommentarfeltet under!