BMC-ryktene slipper ikke taket

Foto: Joel Saget (AFP/Scanpix)

- Jeg er fortsatt under kontrakt, så jeg kan ikke forandre mye, sier Fabian Cancellara.

18.08.10 09:12

Ettersom Alberto Contador kommer til og Schleck-brødrene forlater Saxo Bank, sitter Fabian Cancellara igjen i et slags vakuum.

Skal han bli igjen og kjempe for «fienden», følge vennene sine eller prøve noe helt nytt?

Problemet er at 29-åringen har kontrakt med det danske laget ut neste sesong.

Ikke informert av Riis
Tyske Radsport har fått tak i hovedpersonen, og levner et bilde av en misfornøyd tempoverdensmester. Cancellara skal ha fått vite om de store omveltningene i Saxo Bank via mediene - og ikke via Bjarne Riis.

Det spekulerer også i om Ørnen fra Herning trenger cash for å fullføre sitt store Contador-prosjekt.

- Jeg er fortsatt under kontrakt, så jeg kan ikke forandre mye. Det er mange endringer i sykkelverdenen for tiden og alt er ikke offisielt ennå, forteller Cancellara til Radsport.

BMC lurer i kulissene
Spørsmålet er nå om Riis kan unnvære tempomaskinen, og årets vinner av både Paris-Roubaix og Flandern rundt, under neste års Tour de France - eller om det er fristende å cashe ut et rytter som snart er inne i sitt siste kontraktsår.

BMC Racing Team rapporteres å være mer enn interessert. Og hvem ville ikke være det, om det brått var mulig å få tak i den beste temporytteren i verden?

Selv forsøker Cancellara å konsentrere seg helt og fullt om Vuelta a España. Et ritt han blant annet sykler sammen med Fränk og Andy Schleck. I fjor førte den oppladningen til tempogull i VM på hjemmebane og femteplass i landeveisrittet.

- Jeg trenger vueltaen for å finne tilbake til toppformen, sier han.

- En eksepsjonell sesong
Han bedyrer også at han ikke trenger å prestere noe som helst under VM i Melbourne i midten av oktober:

- Sesongen min er enestående allerede. Med tanke på våren og sommeren, burde den vært over allerede. Jeg har allerede fylt opp lommene mine, sier Cancellara og tenker på de viktige seirene han allerede er tatt.

Spørsmål er hvem som får glede av sveitserens kvaliteter neste sesong. Så lenge han ikke dreper ryktene selv, vil de fortsette å leve.

PS! Foreløpig er det klart at Fränk og Andy Schleck, Jakob Fuglsang, Matti Breschel, Jens Voigt og Stuart O'Grady forlater Saxo Bank etter sesongslutt.

Kilder: Radsport/velonation.com

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.