Italieneren Alessandro Ballan forsvarte BMCs farger best i Flandern rundt forrige helg.

Den 32-årige mannen fra Veneto var særdeles aktiv i finalen i den belgiske klassikeren, men ingen av angrepene var nok til å hekte av hjemmefavoritten Tom Boonen.

Ballan skulle helst satt at den skadede favoritten Cancellara også var på plass i Roubaix. Det hadde gagnet han selv, mener Ballan.

- Fabians egenskaper passer godt til min måte å sykle på. Han ville ikke ventet på en spurt med Boonen, men forsøkt å gjøre rittet hardt og selektivt, sier Ballan til cyclingnews.com og sender et stikk til landsmannen Filippo Pozzato, som gjorde nettopp det i Flandern rundt.

- Han har forstått
Mens Ballan angrep flere ganger i Flandern rundt, satt Pozzato rolig på hjul og ventet på spurten.

Ballan tror landsmannen har lært til «Helvete i Nord».

- Jeg ønsker å forstå hvor overbevist han var om at han kunne slå Boonen i en spurt. En uke tidligere, i Gent-Wevelgem, vant Boonen en spurt med 30 ryttere, Pippo ble nummer ni. Jeg mener han burde forstått hvor mye sterkere Boonen var i en spurt, mener den tidligere verdensmesteren.

- Jeg tror ikke Pippo venter til velodromen hvis vi havner i en slik gruppe i Paris-Roubaix. Han har forstått dette nå, fortsetter BMC-kapteinen.

Ballan har spurtet mot Boonen i Roubaix tidligere, også da var belgieren overlegen.

- Jeg husker i 2008, da jeg kjørte inn på velodromen med han og Cancellara. Spurten hans var utrolig. Han fikk en luke med en gang og det var «game over».

(artikkelen fortsetter under bildet)

«Brosteinen blir som stigninger»
Flandern rundt preges hvert år av de heftige stigningene som Paterberg og Oude Kwaremont. Slike bakker finnes ikke i Paris-Roubaix.

- Det er rittets natur, men samtidig kan brosteinseksjonene føles som stigninger i finalen. Hvis noen ikke har gode bein, kan man utgjøre forskjellen på brosteinen, sier Ballan.

Én ting er sikkert: Alessandro Ballan kommer ikke til å vente på en spurt.

- Jeg er utvilsomt nødt til å finne på noe før velodromen, forteller Thor Hushovds lagkamerat.