Gå til sidens hovedinnhold

BMC-talent mister Kvålsvoll

Nordmannen har fullt fokus på Thor Hushovd i 2014.

Som 21-åring slo Sebastian Lander alle de etablerte proffene under det danske mesterskapet i fjor.

Det, sammen med flere andre sterke prestasjoner det samme året og foregående år, ga den unge dansken muligheten på et av verdens største sykkellag, BMC.

Der fikk han også en ny trener. Atle Kvålsvoll, Thor Hushovds trener over mange år, tok treneransvaret for det danske stortalentet.

Les også: Hushovds trener tar ansvar for BMC-talenter

Stort sprang
Forventningene var store blant mange, men 22-åringen overbeviste svært få i sin første proffsesong. Den beste plasseringen i et UCI-ritt ble en beskjeden 14. plass på den andre etappen av Tour de Wallonie. Likevel er ikke Lander skuffet.

- Det har gått som jeg regnet med, sier Lander til danske BT.

- Man skal huske på at alle i det profesjonelle feltet har vært blant de beste U23-rytterne i verden.

Til tross for at han er vant til å vinne mange sykkelritt, har ikke det vært hovedfokuset til Lander denne sesongen. Det har vært viktigere å utvikle seg enn å kjøre inn resultater.

- Jeg var klar over at jeg hadde en stor oppgave foran meg da jeg ble profesjonell. Jeg er vant til å vinne mange ritt, men når jeg nå skulle kjøre mot verdens beste ryttere, var det ikke realistisk at det skulle fortsette. Jeg er rett og slett ikke god nok i øyeblikket.

Les også: «Motbeviser at jeg fikk en drittkontrakt»

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Samarbeidet opphører
Lander, som har VM-gull for juniorer på bane, sammenlikner steget fra å være amatør til proff med forskjellen på Superligaen og Champions League. Derfor kan han heller ikke være spesielt skuffet.

22-åringen påpeker også at han har flere år før han er på topp fysisk. Det gir han motivasjon, selv om han bekrefter at han fortsatt ikke vet hvor god han kan bli.

- Utviklingen min kan gå i stå. Det kan også hende jeg blir hjelperytter eller opptrekker. Det er for tidlig å si.

Etter kun én sesong, er også samarbeidet med Atle Kvålsvoll over. Det bekrefter nordmannen overfor procycling.no.

- Jeg kommer ikke til å ha treningsansvaret for Sebastian Lander neste år. Jeg skal kun ha ansvaret for Thor, sier trønderen til procycling.no.

- Samarbeidet mellom meg og Lander har fungert veldig bra. Han er en åpen fyr som er veldig ærlig. Han har gode holdninger og ønsker virkelig å bli god.

Optimistisk
Kvålsvoll har fortsatt troen på dansken, tross de labre resultatene. Han mener det ligger mer bak resultatene.

- Hvorfor har det gått dårligere i år?

- Det første året som proff er alltid vanskelig. Han har jobbet hardt for andre og brukt mye krefter på det. Han har utvilsomt et stort potensial, og jeg tror han kommer til å få et løft neste år bare på grunn av måten han kjørte ritt på i år.

Lander er også optimistisk med tanke på fremtiden.

- Tiden må vise hvor langt jeg kan nå, men jeg er fortsatt optimistisk. Bare det at jeg kom inn på et lag som BMC i en så ung alder, viser at jeg er god nok til å vinne sykkelritt på et tidspunkt. Så kan vi bare håpe det blir neste sesong.

Kommentarer til denne saken