LE CAP D’AGDE (procycling.no): Nøyaktig to uker før fellesstarten i London, fikk Thor Hushovd det hittil hardeste slaget i kampen om å komme i OL-form.

Mens lagkameratene kjempet intenst i sidevinden for å forsvare Cadel Evans tittel, så nordmannen seg nødt til å bryte Polen rundt.

Og det etter at han har måttet slippe hovedfeltet på flere flate etapper.

- Bedre for Thor å stå av
Avgjørelsen om å avslutte rittet ble tatt i samråd med helsepersonell og sportslig ledelse i BMC-laget.

procycling.no snakket med generalmanager Jim Ochowicz i målområdet etter den 13. etappen av Tour de France. BMC-sjefen var tydelig rådvill over hva som er galt med den norske 34-åringen.

- Han kom tilbake fra en lang treningsperiode. Polen rundt skulle være det viktigste oppkjøringsrittet hans foran OL. Men det ble ikke slik. Han føler seg fremdeles utslitt, og derfor var det bedre for ham å stoppe enn å fullføre rittet, sier Ochowicz til procycling.no.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Varsler nye tester
Tidligere denne sesongen var Hushovd nødt til å bryte Giro d’Italia allerede på den 6. etappen. Deretter var han igjennom en rekke tester for å finne roten til problemet som har hemmet ham helt tilbake til Milano-Sanremo i midten av mars måned.

Ochowicz forteller at den første runden med testresultater kom i retur uten å gi noen klare svar.

- Så langt har vi ikke funnet noe som helst. Men det betyr ikke at vi har tatt alle testene vi trenger. Vi er nødt til å tenke oss om en gang til før vi bestemmer oss for hva vi gjør videre.

- Ikke noe som indikerer kyssesyke eller andre virus?

- Nei, ingen slike ting, svarer BMC-sjefen.

Blander seg ikke opp i uttaket
Uten seirer og med kun 3.650 rittkilometer i beina denne sesongen, er det nå lite som tyder på at Hushovd bekler rollen som roadcaptain (han som styrer laget langs landeveien) i London om 14 dager.

Landslagssjef Steffen Kjærgaard fortalte procycling.no tidligere i dag at den endelige avgjørelsen tas over helga.

BMC velger foreløpig å holde seg på utsiden av diskusjonen, selv om rytternes arbeidsgiver ofte har et ord med i laget ved slike avgjørelser.

- Det skal ikke vi blande oss opp i. Det er ikke opp til laget, men til forbundet og rytternes individuelle hensyn. Jeg kan ikke kommentere noe rundt det, sier Ochowicz avvæpnende.

- Dere gir ikke noe råd om han skal dra eller ikke?

- Vi kommer nok til å snakke om det på et punkt, men det er ikke vi som foretar det uttaket.

(artikkelen fortsetter under bildet)

BMC forsøkte seg
Tilbake i Tour de France så BMC-laget sitt snitt til å sprenge hovedfeltet mot slutten av lørdagens etappe. Da blåste det nemlig sidevind og råsterke George Hincapie var en av rytterne som hjalp til med å kjøre av en rekke ryttere på halen av hovedfeltet.

Oppover tredjekategorien Mont Saint-Clair forsøkte Evans og Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) å sette Wiggins ytterligere under press, men igjen viste det britiske superlaget at det hadde full kontroll.

- Jeg er på vei tilbake, og er forhåpentligvis på vei opp foran den siste uka. Det er den som virkelig teller. Vel, alle dagene teller selvsagt over treukersrittet. Vi prøver der vi kan. Det var laget som sto på i dag med George (Hincapie). Han er som tre og halv mann, kanskje fire. Han er helt utrolig, sier Evans som ikke har noe tro på at sammenlagtfavorittene angriper igjen under søndagens kuperte etappe mot Foix.

- Nei, Skys forsvar er grunnstøtt. Om noen angriper, kan de avvente det hele fordi de har så mange folk der framme. Det er ikke så mye andre kan lag kan gjøre i en slik avslutning, sukket australieren.

Til slutt forsøkte procycling.no å få en kommentar fra 35-åringen om Hushovds sorti i Polen, men da vendte Evans det døve øret til.