*Nettavisen* Sport.

Bø bommet også utenom skytingene

Foto: AFP PHOTO / VINCENZO PINTO

Taktisk feilvalg ga bedre forhold for konkurrentene.

04.02.11 17:15

Den norske leiren bestemte seg for å sende ut de beste norske håpene tidlig i fredagens verdenscupsprint i Presque Isle i USA.

Det kostet etter alt å dømme Tarjei Bø en ny pallplass.

Løypeforholdene forandret seg til det bedre utover dagen i østkyststaten Maine, noe de som hadde høyt startnummer dro fordel av.

Bø gikk ut med nummer 12 av 70 startende, mens vinner Arnd Peiffer og annenmann Martin Fourcade hadde henholdsvis nummer 54 og 44.

Tyske Peiffer hadde nemlig både god fart på ski og var feilfri på standplass. Uten strafferunder klarte Peiffer også å holde unna for franske Fourcade, mannen med dagens raskeste langrennstid.

Les saken:Sverige vil snyte Kollen for VM

Sistnevnte fikk, i likhet med Tarjei Bø, en strafferunde. Likevel var franskmannen et halvminutt foran årets norske skiskytterkomet i mål. Bøs langrennstid var dagens tredje raskeste.

En bom på den avsluttende ståendeskytingen skilte nordmannen fra en enda bedre plassering. Bø måtte ta til takke med fjerdeplass etter et bomskudd på den stående skytingen.

Det tillot russeren Ivan Tsjeresov å knipe tredjeplassen, ni sekunder foran Bø. 22-åringen fra Stryn beholder likevel sammenlagtledelsen i verdenscupen.

Henrik L'Abée-Lund gikk inn til 17.-plass. 24-åringen hadde én strafferunde og var 1.39 etter vinneren i mål.

Alexander Os ble nummer 37 etter to bom, mens Rune Bratsveen endte på 46.-plass etter fire bom på den siste skytingen.

Verken Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen eller Lars Berger deltar i rennene i USA denne helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag