Gå til sidens hovedinnhold

Bø: - Jeg fikk mange bra svar

Tarjei Bø innledet VM med stafett-gull.

NOVE MESTO (NTB): Drepende intervalløkter i VM-oppkjøringen har vært nødoppskriften for skiskytterhåpet Tarjei Bø (24).

Etter første av seks VM-renn står stryningen igjen med beste karakter. Gulløpet i blandet stafett torsdag sammen med Tora Berger, Synnøve Solemdal og Emil Hegle Svendsen var perfekt «tentamen».

- Jeg fikk mange bra svar fysisk etter en haug med harde intervalløkter i VM-oppkjøringen. Kroppen fikk litt sjokk til å begynne med på stafetten, og jeg slet litt med høy intensitet over tid. Dermed trengte jeg virkelig den konkurransen for å få ut den siste «spruten» inn mot helgens sprint og jaktstart. Jeg er ganske fornøyd med å gå til gull i blandet stafett som perfekt inngang til VM, sier Tarjei Bø til NTB.

Grevens tid
Et drøyt svangerskap etter forrige sesongavslutning, og sykdomsnedtur (twar-virus) i mellomtiden, gjorde stryningen comeback i verdenscupen i grevens tid. Kun fire individuelle verdenscuprenn og en stafett er det blitt siden returen til beste selskap like over nyttår.

Intervaller med blodsmak i VM-oppkjøringen kan ha gjort susen. Bøs etappe torsdag stinket av individuell medaljelukt.

- Kanskje blir det vel mye å hamle opp med Fourcade og Emil i løypa senere i mesterskapet, men jeg skal matche dem på standplass og kan slå dem med ett treff mer, mener stryningen.

Luktet krutt
Bø imponerte spesielt med en stående skyteserie som luktet krutt. Fem blinkskudd på 20 sekunder sto i stil med Bø på sitt aller beste.

- Jeg tok teten inn mot siste skyting og sørget for at konkurrentene mine begynte å tenke vel tidlig på siste serie. Jeg hadde god kontroll og kunne bare kline til. Det ligner litt på slik jeg var for to år siden. Men jeg har vært nede på 17-18 sekunder - så fortsatt er det mye å gå på, gliste storebror Bø.

Tarjei Bø vant individuelt VM-gull på normaldistanse i russiske Khanty-Mansijsk for to år siden. Han har i tillegg fire stafettgull (to i herrestafett, to i blandet stafett). (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken