*Nettavisen* Sport.

Bø skjøt Norge til stafettseier

Foto: Reuters/Scanpix

Skiskytterne er like gode dagen derpå.

11.12.11 13:05

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø sikret dobbelt norsk på lørdagens jaktstart i Hochfilzen. På søndagens stafett gikk de norske skiskytterne igjen for gull.

Men det ble ingen parademarsj mot toppen av pallen.

Ole Einar Bjørndalen, som gikk inn til en meget god femteplass på jaktstarten, valgte å stå over stafetten. Grunnen skal være at han de siste dagene har fått i seg for lite næring og har behov for å fylle opp lagrene før han går nye renn.

Dermed ble det plass til Rune Brattsveen på førsteetappen til Norge. Han tapte i sporet og vekslet 25 sekunder bak teten, bestående av Tyskland, Russland og Sverige.

Lars Berger bommet én gang på standplass og sendte Hegle Svendsen ut halvminuttet bak Russland og Sverige.

Trønderen gikk en kanonetappe for Norge og hentet inn lagene i tet. Bø ble dermed sendt ut på ankeretappen sammen med Russland og Frankrike.

Stryningen skjøt feilfritt og utklasset konkurrentene i sporet. Norge gikk dermed inn til sesongens første verdenscupseier i stafett, 13 sekunder foran Russland. Frankrike ble nummer tre.

- Det er deilig å endelig stå på toppen. Jeg har slitt med å få hull på byllen, og har en del andreplasser, sa Bø til NRK etter at han gikk inn til sin første verdenscupseier for sesongen.

Klokken 14.30 er kvinnenes tur til å kjempe om stafettseier. Det norske laget består av Fanny Welle-Strand Horn, Elise Ringen, Synnøve Solemdal og Tora Berger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.