RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boasson: - Jeg tenker ikke grønt

Foto: Kristoffer Øverli Andersen
Sist oppdatert:
Men Edvald Boasson Hagen har et klart mål for Tour de France-debuten.

Så langt har proffkarrieren til Edvald Boasson Hagen vært en solskinnshistorie. 23-åringen fra Rudsbygd har imponert voldsomt siden gjennombruddet, og Team Sky-rytteren har allerede etablert seg som en av Norges største idrettsstjerner.

Nå venter debuten i Tour de France, utvilsomt et av verdens største og mest omtalte iddrettsarrangement. Nordmannen er imidlertid litt usikker på hvordan han ligger an før prologen.

- Jeg må gjøre så godt jeg kan. Men jeg er litt usikker på hvor jeg står på prologen, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Kan du vinne prologen?

- Det vet jeg ikke. Jeg har ikke så god erfaring med å kjøre disse korte prologene.

LES OGSÅ: Edvald, selvfølgelig

- Får nok fri rolle
Selv om Bradley Wiggins er kaptein på Team Sky, så har Boasson Hagen vunnet fem enkeltetapper denne sesongen - samt NM-tempoen nylig - og nordmannens lag har gjort det klart at de tror 23-åringen kan ta flere etappetriumfer i Touren.

Selv tror han også at han vil få muligheten til å prøve.

- Jeg får nok en litt fri rolle, men må nok også hjelpe laget når det trengs, sier han om rollen i laget.

- Skal noen kjøre for deg? Hvem blir viktigst for deg?

- Geraint Thomas har god fart. Bradley også, men tviler på at han kommer til å hjelpe til. Juan Antonio Flecha er også bra.

- Tenker ikke grønt
Men selv om målet er å vinne en etappe i løpet av rittet, så innrømmer Boasson Hagen at han vil være fornøyd med å fullføre den beinharde konkurransen.

- Jeg er egentlig fornøyd om jeg kommer til Paris. Det er et mål å vinne en etappe, så om jeg får til det i tillegg er jeg meget godt fornøyd, forteller han.

- Er det i en massespurt eller i brudd du skal gjøre det?

- Jeg vil nok satse på massespurt i starten, og brudd etter hvert.

Er det greit at Greg Henderson ikke ble tatt ut for din egen del?

Vi hadde vært to spurtere med Greg Henderson på laget. Det er ikke noe problem å hjelpe hverandre, sier 23-åringen.

- Hva tenker du rundt den grønne trøya?

- Ikke mer enn at den er der. Tror ikke jeg vinner grønn trøye på én etappeseier. Det blir en bonus. Nå tenker jeg ikke grønt.

- Hvis jeg skulle ha den, så kommer vi til å prøve å beholde den. Men det tar jeg når det kommer, sier Team Sky-syklisten.

LES OGSÅ: - Jeg er i mitt livs form

- Savner Arvesen
Lagkamerat Kurt Asle Arvesen kom ikke med på Team Skys Tour de France-lag, og dermed må Boasson Hagen og de andre lagkameratene klare seg uten den rutinerte nordmannen.

Arvesen har vært sentral for CSC/SaxoBank-laget de siste årene, og har deltatt i Tour de France fem ganger. Han har også ved flere tilfeller vært roadkaptein, altså den rytteren som tar lagavgjørelser ute i løypa. En slik type tror Boasson Hagen at både han selv og resten av laget kommer til å savne i Frankrike.

- Ja, jeg vil savne Kurt. Han er en bra kar å ha på laget. Kurt har mye erfaring, og viktig for taktikken på veien, sier 23-åringen.

Team Sky har tatt ut følgende tropp til Tour de France: Bradley Wiggins (kaptein), Michael Barry, Steve Cummings, Juan Antonio Flecha, Simon Gerrans, Edvald Boasson Hagen, Thomas Löfkvist, Serge Pauwels, Geraint Thomas.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere