Som forventet endte den fjerde etappen I Critérium du Dauphiné i en massespurt.

Edvald Boasson Hagen var lenge dårlig plassert, men takket være strålende hjelp fra Geraint Thomas den siste kilometeren, kom han seg helt frem i tet av feltet.

Kanskje til og med litt for langt, for da Thomas var ferdig med jobben hadde Boasson Hagen kun en Garmin-rytter foran seg.

Les også:- Edvald kan vinne medalje i VM

Nordmannen ble tvunget til å starte spurten tidlig. Han hadde en flott akselerasjon og fikk en liten luke ned til de fleste andre.

Slått av Degenkolb
Men på venstresiden kom John Degenkolb som en kanonkule. Mannen som ble nummer to i fjorårets U23-VM passerte Boasson Hagen med noen få meter igjen til streken. Dermed måtte nordmannen se seg slått av den talentfulle HTC-rytteren.

- Det var en helt grei spurt. De siste par kilometerne gikk rimelig greit, men frem dit var det hard fight for posisjonene. Geraint Thomas gjorde en kjempejobb og dro frem til det var igjen drøye 500 meter. Da la jeg meg på Julian Deans bakhjul. Jeg vil ikke si at jeg åpnet spurten for tidlig, men de kom på siden av meg så da måtte jeg bare starte å spurte, fortalte Boasson Hagen til procycling.no etter etappen.

- Så kom Degenkolb og slo meg helt på streken, noe som selvsagt er litt surt.

Ren bonus
- Du lå ganske langt bak i feltet med 1,5 kilometer igjen til mål, men satt på hjulet til Thomas hele tiden. Var det planen for dagen?

- Planen var å jobbe for å beholde den gule trøyen til Wiggins. Om vi fikk en god plassering på etappen ville det være en ren bonus. Derfor kjørte vi ikke noe opptrekkstog, men satset heller på å komme frem helt på slutten. Det fungerte godt.

- Er det rollen om spurter du ser for deg under Tour de France?

- Det er jeg som skal kjøre finalen på spurtetappene. Jeg har i hvert fall ikke fått noen annen beskjed, så jeg regner med at det blir slik.

- Hvordan er spurtformen?

- Den er helt grei. Som med det meste andre blir den bare bedre og bedre for tiden, avslutter Boasson Hagen, som nå vil bruke resten av Critérium du Dauphiné til å jobbe for at laget skal beholde Wiggins gule ledertrøye.

Slik utviklet rittet seg
To utbrytere stakk av gårde fra feltet etter fem kilometer, på etappen som trakk seg fra La Motte-Servolex til Mâcon. Det var den temposterke italieneren Andrea Malori og franskmannen Jérémy Roy.

Team Sky tok kontroll på feltet og holdt avstanden stabilt rundt fire minutter. Etter hvert overtok Garmin-Cervélo og HTC-Highroad for deres spurtere.

De to i front kjempet tappert, men ble kjørt inn av det jaktende hovedfeltet 2,5 kilometer før mål.

Dermed ble det en samlet spurt, som Degenkolb vant en halv sykkellengde foran Boasson Hagen.

Resultater:
1. John Degenkolb (HTC - High Road) 4.15.41
2. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) s.t.
3. Juan Jose Haedo (Saxo Bank - Sungard) s.t.
4. Tomas Vaitkus (Team Astana) s.t.
5. William Bonnet (Française Des Jeux) s.t.
6. Tyler Farrar (Team Garmin - Cervélo) s.t.
7. Marco Bandiera (Quickstep Cycling Team) s.t.
8. Samuel Dumoulin (Cofidis) s.t.
9. Pim Ligthart (Vacansoleil - DCM) s.t.
10. Kenny Dehaes (Omega Pharma-Lotto) s.t.

Sammenlagt:
1. Bradley Wiggins (Team Sky) 8.41.37
2. Cadel Evans (BMC Racing Team) +1.11
3. Janez Brajkovic (Radio Shack) +1.21
4. Alexandre Vinokourov (Team Astana) +1.56
5. Rui Costa (Team Movistar) +2.12
6. Geraint Thomas (Team Sky) +2.25
7. Jurgen Van Den Broeck (Omega Pharma-Lotto) +2.28
8. Christophe Riblon (Ag2R - La Mondiale) +2.45
9. Ben Hermans (Radio Shack) +2.46
10. Jérome Coppel (Saur - Sojasun) +2.52