Gå til sidens hovedinnhold

Boasson Hagen i brudd da Horner tok ledertrøyen

- Jeg fikk i alle fall en bra treningstur, sier Boasson Hagen.

Edvald Boasson Hagen (Team Sky) satt lenge helt i front under den 19. etappen av Vuelta a España fredag.

Etter to miserable andreplasser var nordmannen sulten på seier og tydelig inspirert av lagkompis Vasil Kiryienkas formidable soloseier torsdag.

Men da målgang skulle finne sted på legendariske Alto Naranco – en viktig fjelltopp i spansk sykkelhistorie – var de spanske lagene og sammenlagtfavorittene ikke villig til å slippe utbryterne nevneverdig utenfor rekkevidde.

I tomannsbrudd med den unge østerrikeren Georg Preilder (Argos-Shimano) så det dermed aldri ut til at Boasson Hagen skulle holde unna for hovedfeltet på den mellomkuperte etappen til Oviedo.

- Vi samarbeidet greit. Han dro en del på flatene, men kunne ikke bidra så mye i bakkene. Der måtte jeg gjøre mesteparten av arbeidet for å få størst mulig avstand på feltet inn i siste bakke. Men i dag gikk det ikke. Katjusja kjørte for etappeseier og fikk det. Jeg fikk i alle fall en bra treningstur, sier Boasson Hagen til procycling.no.

«Purito» tok etappen – Horner fikk ledertrøyen
To kilometer før målgang ble José Joao Mendes (NetApp-Endura) hentet som den siste av dagens utbrytere. Her satte Saxo-Tinkoff et forrykende tempo som sprengte favorittgruppen. Nicolas Roche kontret, men det var Joaquim Rodriguez (Katjusja) som hadde mest krutt i beina og detonerte ut av den reduserte 15-mannsgruppen med 1.2 kilometer igjen.

Med sin sedvanlige eksplosive akselerasjon stormet «Purito» mot målstreken og så seg aldri tilbake. Spanjolen vant med elleve sekunder foran Diego Ulissi (Lampre) og Dani Moreno (Katjusja). Rodriguez knappet dermed innpå landsmann Alejandro Valverde i kampen om den siste pallplassen i Madrid.

Samtidig klarte Chris Horner å rykke ifra Vincenzo Nibali. Den 41 år gamle amerikaneren ble femtemann på etappen og leder nå med tre sekunder på Nibali før lørdagens etappe opp stupbratte Alto de L'Angliru. Dette er tredje gangen RadioShack-rytteren tilegner seg den røde ledertrøyen i løpet av årets ritt.

- Akkurat nå er beina er «fantastico». Jeg liker de bratte bakkene. Så hvis beina er like gode i morgen bør jeg ta seieren i Madrid, smilte Horner i TV-intervjuet etter etappen.

Edvald får Angliru-debuten
I morgen venter altså den fryktinngytende klatringen opp Angliru. Det blir første gang Boasson Hagen skal bestige bakken som er tolv kilometer lang og har partier med over 23 prosent stigning.

Rudsbygdingen har imidlertid ingen ambisjoner der. I jakten på en etappeseier i årets Vuelta avventer han naturlig nok den flate avslutningsetappen til Madrid.

26-åringen har derimot oppnådd målet å pleie VM-formen. Boasson Hagen har heller ikke kjent noe til skulderskaden som sendte ham ut årets Tour de France.

- Jeg er mer sliten i beina egentlig. Selv om jeg ikke har fått etappeseieren ennå, har jeg hatt en god gjennomkjøring. Formen er god, avslutter Sky-rytteren.

HTML EMBED
Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken