Gå til sidens hovedinnhold

Boasson Hagen kan vinne klassiker

Kurt Asle Arvesen forteller at nordmannen får en beskyttet rolle på søndag.

Gent-Wevelgem er neste brosteinsklassiker i rekken og blir syklet på søndag.

Kurt Asle Arvesen er i Belgia for Team Sky. Han tror på et severdig og fartsfylt ritt.

- Med været som er meldt i morgen blir det tøft. Sidevind og et par plussgrader blir en utfordring for rytterne, forteller han til procycling.no.

Tøft midtparti
Rittet er opprinnelig 238 kilometer langt og inneholder flere brosteinsbakker. Et av profflagene som deltar i morgen, Lotto-Belisol, melder på sin Twitter-konto at starten nå er flyttet fra Gent til Gistel grunnet værforholdene. Det gjør at løypa blir 195 kilometer lang. Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch stiller til start for det britiske topplaget.

- Edvald får en fri rolle og kommer til å bli beskyttet så godt det lar seg gjøre. Gabriel blir en utrolig viktig hjelperytter. Han får lov til å forsøke å komme seg i et tidlig brudd, men ellers blir han en av de som skal plassere kapteinene våres best mulig på brosteinen, sier Arvesen.

Boasson Hagen er en av favorittene på søndag. Han besitter en sterk spurt, og i E3 Harebelke viste han at formen er stigende. Der fulgte han de første angrepene til Tom Boonen og de andre klassikerstjernene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

De store prøvelsene kommer fra kilometer 85 til kilometer 150. Da er det bakker og brostein på rekke og rad. Men avslutningen, som er nesten fem mil på flate og brede veier, gjør at det kan samle seg og bli ei stor gruppe som kjemper om seieren.

- De siste tretti kilometerne er ganske lette. Det gjør det enklere for spurtere som Cavendish å henge med. Derfor ønsker vi et hardt ritt som skiller, og det vil vi forsøke å skape.

Team Sky har så langt denne klassikersesongen vist at de har flere kort å spille på. Ian Stannard viste seg sterk både i Milano-Sanremo og Dwars door Vlaanderen. I sistnevnte viste også Matthew Hayman seg fram, og sikret en pallplass for det britiske mannskapet.

Offensiv Boasson Hagen
I E3 Harebelke viste Boasson Hagen at formen er på gang. Han syklet offensivt underveis, men hadde ikke kreftene til å svare da Cancellara og de andre favorittene satte inn nådestøtet. Lagkamerat Geraint Thomas var i gruppa som fulgte nærmest Cancellara, og han spurtet i mål til fjerdeplass.

- Guttene er i bra form og motivert for å sykle fort. Edvald vil være offensiv og forsøke seg underveis om de andre favorittene rører på seg, forklarer Arvesen.

I tillegg til de Boasson Hagen og Rasch vil Alexander Kristoff og Thor Hushovd representere Norge i søndagens brosteinsklassiker.

Les også: Kristoff frykter nytt snøkaos

Gent-Wevelgem har de to siste årene endt med en spurt i en mindre gruppe. Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) har vunnet begge ganger.

Thor Hushovd vant rittet i 2006, mens Edvald Boasson Hagen i 2009 tok seieren i en tomannsspurt. Nedenfor ser du video av Boasson Hagens seier i 2009!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken