*Nettavisen* Sport.

Boasson Hagen på sykehus

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Har brukket tre ribbein.

06.04.11 21:45

SCHOTEN/OSLO (procycling.no): De 200 kilometerne mellom Antwerpen og Schoten, som utgjorde onsdagens semiklassiker Scheldeprijs, ble en tøff og blodig affære, med bøttevis av velt. En av dem som ble rammet hardest var Edvald Boasson Hagen.

Da nordmannen gikk overende lå Kurt Asle Arvesen på hjul.

- Edvald ble presset ut av veien, sier Arvesen.

- Framhjuet stoppet og han slo forlengs salto over styret, før han krasjet med et tre eller et skilt.

- Det virket som at han slo noen ribbein, og nå er han på sykehus for å ta røntgen.

Arvesen melder nå på sin twitterprofil at Boasson Hagen har brukket tre ribbein. Han mister derfor mest trolig Paris-Roubaix.

Brukne ribbeina
Sportsdirektør i Team Sky hadde følgende kommentar til procycling.no rett etter rittet:

- Edvald krasjet og klaget over smerter på høyresiden av kroppen (peker mot ribbeina, red. anm.). Legen vår mente det beste var å sjekke ham på sykehus, og det er alt jeg vet nå.

Også Ian Stannard hadde fått med seg det som hadde skjedd med nordmannen.

- Jeg satt noen plasser bak ham. Det så ut som om noen presset ham av veien. Han var borti noen trær og greier. Det så ganske stygt ut, foreller Sky-kompisen til procycling.no

- Ellers kjørte laget perfekt, men ting går ikke vår vei. I tillegg til Edvald gikk også Mathew Hayman og Chris Sutton i bakken i dag. Det er de som skulle utgjøre en trussel i spurten i dag, avslutter Arvesen.

Massespurten ble rimelig kaotisk, hvor en velt felte flere ryttere. En som har hatt sin porsjon uflaks så langt denne sesongen, men som i dag holdt seg på sykkelen, var Mark Cavendish. Briten timet det hele perfekt, og vant med flere sykkellengders margin.

Farrar også i bakken
Den store seiersmarginen skyldtes delvis hans gode spurt og delvis en velt rett bak han. Wouter Weylandt og Tyler Farrar ble nemlig litt for ivrige i posisjonskampen, og begge deiset i bakken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Rett bak dem kom Alexander Kristoff, som på egenhånd hadde klart å posisjonere seg fint. Han klarte å passere en fallende Weylandt med noen få centimeters margin. Velten ødela en del av nordmannens spurt, men det kunne gått mye verre.

- Jeg måtte bremse for å unngå velten og mistet hele farten jeg hadde opparbeidet meg, sier Kristoff.

- I dag kunne jeg nok ikke gjort noe med Cavendish, men en podieplassering hadde vært innen rekkeviddet uten den velten.

Cavendish vant foran det russiske stjerneskuddet Denis Galimzyanov og hviterusseren Yauheni Hutarovitsj. Alexander Kristoff ble beste nordmann på en sjuendeplass. Edvald Boasson Hagen var involvert i en krasj tidligere på etappen, mens Thor Hushovd aggerte som hjelperytter.

Tre mann til sykehus
Med omtrent 60 kilometer var det flere ryttere som gikk ned i velt. En av dem var Tom Boonen.

Belgieren fikk et blodig kne og var en tur innom rittdoktoren, men det så ikke veldig alvorlig ut for belgieren, som er en av de største favorittene til søndagens Paris-Roubaix.

Med 3 mil igjen til mål var uhellet nok en gang ute for Boonen. Han ble, sammen med mange andre, innblandet i en velt, men også denne gangen kom han seg opp på sykkelen. Denne gangen pådro han seg en blodig albue.

Det kan virke som at onsdagens mange uhell har gått verst utover Sjef de Wilde (Weranda Willems) og Wouter Weylandt (Leopard Trek), i tillegg til Boasson Hagen. Alle de tre rytterne ble sendt til sykehus.

Resultater:
1. Mark Cavendish (HTC - High Road)
2. Denis Galimzyanov (Katusha) s.t.
3. Yauheni Hutarovich (Française Des Jeux) s.t.
4. Stefan Van Dijk (Veranda's Willems - Accent) s.t.
5. Robbie Mcewen (Radio Shack) s.t.
6. Francesco Chicchi (Quickstep Cycling Team) s.t.
7. Alexander Kristoff (BMC Racing Team) s.t.
8. Theo Bos (Rabobank ProTeam) s.t.
9. Frederique Robert (Quickstep Cycling Team) s.t.
10. Kenny Van Hummel (Skil-Shimano) s.t
(..)
73. Kurt-Asle Arvesen (Sky Procycling) +28
166. Thor Hushovd (Team Garmin-Cervelo) +4.17

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag