Med et eksplosjonsartet rykk vant Daniel Moreno (Katjusja) fjerde etappe av Vuelta a España tirsdag.

Ingen maktet å henge på hjul da Moreno dundret av gårde på det slake oppløpet med 900 meter igjen.

Den 31 år gamle spanjolen krysset målstreken alene, med Fabian Cancellara (RadioShack-Leopard) like bak. Michael Matthews (Orica GreenEdge) tok tredjeplassen.

Edvald Boasson Hagen satt lenge godt plassert i den krevende finalen, men måtte til slutt nøye seg med en sjetteplass. Den 26 år gamle Sky-rytteren er på vei tilbake i form etter skulderskaden han pådro seg under årets Tour de France.

- Jeg hadde ikke noe mer å gi. Jeg var ikke med da de gikk, men jeg føler meg forholdsvis bra og hadde god hjelp fra Christian Knees. Jeg har ingenting å klage på, annet enn at jeg ikke var bedre enn det jeg var, sier Boasson Hagen til TV2.no.

Etter den 189 kilometer lange etappen skiftet ledertrøyen skuldre nok en gang. For andre gang i årets vuelta-utgave er Vincenzo Nibali (Astana) rittets leder.

Gårsdagens etappevinner Chris Horner tapte seks skunder til den sterke italieneren og må dermed gi fra seg den røde ledertrøyen.

Edvald testet beina
Hovedfeltet gikk opp i limingen på den stupbratte stigningen Mirador de Ézaro (1.8 kilometer à 13 prosent) 34 kilometer før mål.

Her viste Boasson Hagen gode klatrebein ved å føre an like før toppen av bakken som hadde partier på 30 prosent stigning.

En rekke ryttere brukte monsterbakken til å støte seg bort fra feltet. Amets Txurruka (Caja Rural), Luis Leon Sánchez (Belkin), Dominik Nerz (BMC), Nicolas Edet (Cofidis), Jose Herrada (Movistar) og Ángel Vicioso (Katjusja) fikk en luke på 30 sekunder.

Men Chris Horners sterke RadioShack-hjelpere sørget for at utbryterne aldri fikk et farlig forsprang. 41 år gamle Horner hang likvel ikke med i finalen da Moreno eksploderte mot målstreken.

HTML EMBED