Det var den første etappen i årets ritt der nordmannen virkelig viste seg frem. Han var lenge med i tetgruppen, men måtte gi tapt for syklistene foran med et par mil igjen. Dermed ble det 12.-plass og en gledelig opptur for Boasson Hagen, selv om han skulle ønsket å kunne fulgt bruddet helt inn.

- Dette er meget, meget positivt for Edvald sin del, sa TV 2-kommentator Christian Paasche.

– Jeg merket før jeg var i bruddet at det var en tøff dag, men man vet aldri hvordan motstanderne er. Jeg kjempet med det jeg hadde. Jeg hadde ikke noe mer å gi. I den siste bakken var jeg helt over grensen, men jeg klarte å bite meg med. Det er bra å få til det, men jeg var langt unna seieren, sa Boasson Hagen selv til TV 2.

Sammen med 12 andre ryttere gikk Boasson Hagaen i brudd tidlig i etappen. Julian Alaphilippe og André Greipel var to andre kanoner som tidlig ble med og fikk en luke. Da det gjensto rundt 100 kilometer av etappen, var Boasson og resten av bruddet rundt ti minutter foran hovedfeltet, der blant andre Vegard Stake Laengen befant seg.

Bruddet opprettholdt en luke på ni-ti-elleve minutter ned til hovedfeltet gjennom store deler av torsdagens 159,4 kilometers lange etappe fra Saint-Paul-Trois-Chateaux til Nimes. Med drøye 50 kilometer igjen fikk Nils Politt, Imanol Erviti, Harry Sweeney og Connor Swift en luke til de andre i bruddet, og etter hvert klarte ikke Boasson Hagen å holde følge med de fire som dro fra. Med drøye 35 kilometer igjen var nordmannen i en gruppe med ni rundt 30 sekunder bak teten.

Til slutt ble det en 12.-plass for Boasson Hagen.

– Det er det nærmeste jeg har vært i år, så håper jeg at det blir bedre etter hvert, sa Boasson Hagen.

Politt avgjorde etappen drøye elleve kilometer før slutt. Han stakk fra Sweeney og Swift og så seg aldri tilbake. Seieren var hans første i Tour de France-sammenheng.

- Den satt, utbrøt Paasche da han syklet over mål, med hendene i været.

Torsdagens etappe hadde målgang i Nimes. Sist gang det var målgang i den franske byen var i 2019. Da ble Alexander Kristoff, som ikke er med i år, nummer ni, mens Boasson Hagen ble nummer 12. I 2014 vant Kristoff en etappe som hadde målgang i samme by.

Boasson Hagen har vunnet tre Tour de France-etapper tidligere - to i 2011 og en i 2017. Dette er ellevte gang han er med i det tradisjonsrike sykkelrittet.