RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
REISER HJEM: Edvald Boasson Hagen må trekke seg fra Giro d'Italia som følge av skader.
REISER HJEM: Edvald Boasson Hagen må trekke seg fra Giro d'Italia som følge av skader. Foto: Chris Wallis/goding Images (Pa Photos)

Boasson Hagen trekker seg fra giroen

Sist oppdatert:
- Det er trist å reise hjem igjen, sier nordmannen.

Edvald Boasson Hagen trekker seg fra Giro d'Italia som følge av skader han har pådratt seg i forbindelse med flere uhell han har vært involvert i.

Den norske Sky-syklisten kjenner på smerter i ryggen og ribbeina og parkerer derfor sykkelen for resten av giroen, melder Team Sky.

- Edvald har følt smerter de siste dagene, og med tanke på kuttene og merkene han allerede har pådratt seg, føler det medisinske apparatet at det beste er at han trekker seg på dette stadiet, sier team-lege Steve Baynes til lagets hjemmeside.

- Edvald er fryktelig skuffet, men innser at det er det beste valget. En periode av sykkelsetet vil gi ham muligheten til å komme tilbake for fullt og konkurrere igjen snart, sier han videre.

Boasson Hagen var naturlig nok ivrig etter å fullføre årets første, store Tour, men flyr i stedet tilbake til Norge for å starte rehabilitering.

- Det er trist å reise, men jeg kunne ikke risikere at skadene ble verre. Nå skal jeg hvile og tilbake i trening så fort som mulig.

Boasson Hagen kjempet gjennom giroen i smerter, men på rittets tredje hviledag mandag ventet på ny intensiv medisinsk behandling. Da ble det altså også besluttet å trekke ham ut av rittet foran tirsdagens 16. etappe fra Ponto de Legno til Val Martello.

Dermed ble søndagens 15. etappe den siste for 27-åringen, som da lå som nummer 74 i sammendraget.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere