RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boasson Hagen-trener: – Edvald tester på høyere nivå enn i fjor


Edvald Boasson Hagens personlige trener Fredrik Mohn gir den norske sykkelstjernen et klapp på skulderen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Edvald Boasson Hagens personlige trener Fredrik Mohn gir den norske sykkelstjernen et klapp på skulderen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Edvald Boasson Hagen har scoret høyere på fysiske tester foran årets Tour de France sammenlignet med for ett år siden. Treneren ser fem seierssjanser.

Den første av seiersmulighetene kommer på dagens 204,5 kilometer lange etappe fra Lorient til Quimper.

Fra 2017-utgaven av Tour de France reiste Boasson Hagen hjem med én etappeseier. Den kom på den 19. etappen. Trener Fredrik Mohn mener det er god grunn til å være optimistisk med tanke på suksess også i årets ritt.

Tester gir grunn til å tro at Dimension Data-profilen er minst like sterk som for ett år siden.

– Det vi leser ut av alle verdiene vi får, er at han ligger høyere, uten at jeg vil gå i detalj på hva det er snakk om. Men i utgangspunktet tester han med høyere wattverdier enn i fjor, sier trener Mohn til NTB.

– Testene gir grunn til optimisme?

– Det er i hvert fall ingenting der som tilsier at han ikke skal lykkes, svarer Mohn, men er rask med å legge til at det å få resultater i Tour de France handler om mer enn bare å være i form.

Tror på fem sjanser

Boasson Hagen må blant annet også få grønt lys til å sykle for egne sjanser. De første dagene av årets ritt har 31-åringen vært bundet til å hjelpe lagkamerat Mark Cavendish i spurtene. Det kan snart endre seg.

Allerede på onsdagens femte etappe til Quimper håper trener Mohn at eleven får en friere rolle.

Det samme kan bli aktuelt på den sjette etappen som avsluttes på Mûr-de-Bretagne. Mohn har studert de to etappene i detalj.

– Ja, ganske nøye, egentlig. Den ene (etappe fem) passer i hvert fall Edvald ganske bra. Den andre har kanskje en litt for hard avslutning. Bakken blir muligens litt for heftig, sier han.

Boasson Hagen har selv pekt på den niende etappen til Roubaix som sin kanskje fremste seierssjanse. Der ser også trener Mohn muligheter og trekker i tillegg fram to etapper mot slutten av årets ritt. Dermed ender han på fem seierssjanser på veien til Paris.

– Erfaringsmessig er det gjerne de etappene som kommer litt lenger ut i rittet som passer best for Edvald. Han kjører seg ofte inn i løpet, sier Mohn.

Må vise seg fram

– Er du trygg på at han vil få kjøre for egne sjanser på alle de nevnte etappene?

– Vi har en ganske grei holdning til det, både jeg og han. Det handler om at dersom han har gjort seg fortjent til det, får han det. Hvis han viser at han er klar for det, får han det, sier Mohn og tilføyer:

– Er han ikke klar, er det ingen vits i å kjøre for ham. Og er han klar, vil han vise det utover i Touren.

Dimension Data-sjef Douglas Ryder og sportsdirektør Rolf Aldag bekrefter overfor NTB at Boasson Hagen blir lagets kaptein på den femte etappen. På den sjette er de to, i likhet med Mohn, inne på at Mûr-de-Bretagne kan bli for tøff for nordmannen.

Det kan bety at Boasson Hagen i stedet får en hjelperytterrolle for nederlandske Tom-Jelte Slagter på den etappen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere