Boasson-Hagen slet stort på søndagens fjelletappe og kom sist i mål utenfor tidsfristen. Dermed får han ikke fortsette å sykle årets Tour de France.

Underveis i årets 15. etappe mellom Ceret og Andorra La Vella så man bilder av Boasson-Hagen som viste en utslitt 34-åring. TotalEnergies-rytteren hadde mistet feltet og kjempet helt alene på den tunge etappen.

Det ble dermed en tøff kamp for den norske syklisten, som kjempet mot klokken for å komme innenfor tidsfristen på 43 minutter og 41 sekunder bak vinneren. Det ble etter hvert klart at han kom til å tape den kampen.

- Jeg var bare helt kjørt. Det var ikke noe i veien, sier Boasson-Hagen til TV 2 i målområdet.

Årets Tour de France er den ellevte Boasson-Hagen deltar i. Dette er bare den andre gangen han ikke kommer hele veien til mål i Paris. Sist gang han ikke fullførte var i 2013, da han gikk i bakken og pådro seg et kragebeinsbrudd.

34-åringen har ikke klart å markere seg nevneverdig i årets Tour. Han kom med i brudd på den tolvte etappen, men klarte ikke å kjempe om seieren. Han endte på tolvteplass på den etappen.

Boasson-Hagens exit betyr at det nå bare er to nordmenn igjen i årets Tour de France. Vegard Stake Laengen og Amund Grøndahl Jansen fortsetter ferden mot Paris.

De to slet seg i mål henholdsvis 33.20 og 34.48 etter amerikanske Sepp Kuss som vant søndagens etappe.

Fjorårsvinner Tadej Pogacar leder i sammendraget. Han ligger 5.20 foran Rigoberto Uran og 5.32 foran danske Jonas Vingegaard.

Tour de France avsluttes neste søndag med den ikoniske etappen med målgang på Champs-Elysees.