*Nettavisen* Sport.

Boasson Hagen var sjanseløs i Kina

Edvald Boasson Hagen innehar en god 23.-plass sammenlagt i Beijing rundt etter fjerde og nest siste etappe mandag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

23. plass for nordmannen.

Edvald Boasson Hagen var ikke i nærheten av å kjempe om etappeseieren på den tøffe fjerdeetappen av Beijing rundt på sykkel mandag. Nordmannen endte på 23.-plass.

Iren Daniel Martin (Garmin) var tøffere enn colombianeren Esteban Chaves og belgiske Philippe Gilbert i kampen om seieren.

For den norske Sky-syklisten var den 157 kilometer lange etappen opp til Mentougou Miaofeng-fjellet hakket for tøff.

- Det var en god jobb av laget. Vi hadde samtlige med helt der oppe. Vi vant ikke etappen, men vi gjorde det vi kunne. Det var noen ryttere som utmerket seg fysisk, sa sportsdirektør i Sky-laget Servais Knaven til lagets nettsted etter etappen.

Boasson Hagen endte til slutt 1.23 minutter bak seirende Martin på en 23.-plass. Etter den solide 6.-plassen på søndagens etappe betyr det at 27-åringen fortsatt innehar en god plassering sammenlagt. Før tirsdagens avsluttende etappe er han nummer 23 med 1.36 minutter opp til ledende Gilbert.

Rittet skal avsluttes med en 117 kilometer lang etappe fra Himmelske freds plass til OL-stadionet Birds Nest tirsdag. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.