Etter at Tour de France endte med personlig skuffelse og velt på den tolvte etappen, er Edvald Boasson Hagen klar for nye utfordringer.

Mandag kom gladnyheten for norske sykkelfans om at Edvald Boasson Hagen sykler Spania rundt som starter lørdag.

Les også: Edvald sykler Vuelta a España

- Forhåpentligvis kan jeg få muligheten til å gå for seier på en eller flere etapper. Men det avhenger av lagets mål, jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe Sky Procycling hver eneste dag, forteller Boasson Hagen til lagets hjemmeside.

Bruker vueltaen for å bygge form til VM
Spania rundt avsluttes sju dager før verdensmesterskapet i landeveissykling avholdes i Firenze.

- Jeg har aldri syklet vueltaen før og det blir interessant å se hvordan rittet er. Jeg ser fram til det og håper å være i god form mot slutten av rittet med tanke på verdensmesterskapet, forklarer 26-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg skal gi det et ordentlig forsøk
VM i fellesstart arrangeres 29. september. Vueltaen blir sett på som en optimal forberedelse, og de siste tolv årene har samtlige verdensmestere syklet vueltaen.

- VM-løypa er tøff med masse klatring. Om formen er god etter vueltaen, skal jeg gi det et ordentlig forsøk. Jeg håper å være med i teten i VM, sier Boasson Hagen.

Årets Spania rundt er profilmessig det tøffeste treukersrittet denne sesongen med 13 etapper kategorisert som fjelletapper. Det vil skille klinten fra hveten.

Les også: Vuelta a España byr på klatrefest

Colombianere leder Sky
Det skremmer ikke den 26 år gamle nordmannen.

- Det kommer til å bli et tøft ritt, samtidig som det er mulig å gjennomføre. Jeg satser på å fullføre noen etapper i grupettoen, mens jeg vil kjøre hjem gode resultater og hjelpe laget i front andre dager, sier lysluggen.

Sky har sendt den colombianske duoen Sergio Henao og Rigoberto Urán til å kjempe om en topplassering i sammendraget.

I mai viste sistnevnte kapasitet da han endte Giro d’Italia på andreplass etter at Bradley Wiggins måtte stå av rittet med sykdom.

Les også: Cavendish fullbyrdet prestisjetung trippel

Boasson Hagen forteller at han er beredt til å gi alt for sine kapteiner, samtidig som han ønsker å komme ut av treukersrittet i god form.

Årets Spania rundt starter lørdag med en 27 kilometer lang lagtempo før rytterne allerede på den andre etappen møter rittets første fjelletappe.