Edvald Boasson Hagen ble nummer tre under mandagens 148,5 kilometer lange etappe av Tour of Oman, og dermed overtok nordmannen den røde ledertrøyen i rittet etter to etapper.

Italiensk triumf
Daniele Bennati fra Liquigas-Doimo vant den andre etappen.

Italieneren var raskere enn både Boasson Hagen og Garmin-Transitions-rytteren Tyler Farrar i spurtoppgjøret på oppløpet.

Dette var Bennatis første seier på nesten et år, sist gang han rullet først over mål var under Giro di Sardegna i februar i fjor.

- Jeg har ventet altfor lenge på dette. Jeg har hatt mange problemer den siste tiden, men har nå sluttet så tenke på fortiden. Nå ser jeg framover, sier han ifølge cyclingnews.com.

Tre trøyer
På den første etappen av rittet havnet Boasson Hagen også på pallen. Da ble han nummer to bak franske Jimmy Caspar.

Med bonussekundene og poengene han fikk for tredjeplassen mandag, overtok 22-åringen også poengtrøyen i rittet. Siden han allerede på første etappe sikret seg ungdomstrøyen har rudsbygdingen alle tre trøyene i rittet etter to etapper.

Dermed fortsetter den ferske Team Sky-rytteren å levere gode resultater denne sesongen. Under Tour of Quatar leverte nordmannen flere gode enkeltetapper, med en 1.-plass på 1. etappen og en 3.-plass på den 5. etappen som de to største høydepunktene i løpet av seks etapper.

Sjekk siste sportsnytt her!