Gå til sidens hovedinnhold

- Boasson ofrer seg for Cavendish

Sky-direktør har Tour de France-planen klar.

- Gi Cavendish seks hjelperyttere, var den klare oppfordringen fra Erik Zabel i Katjusja Team.

Les saken her!

Tyskeren har følgelig ingen formell rolle for verken Team Sky eller Mark Cavendish, men duoen samarbeidet som kjent godt i HTC-Highroad forrige sesong.

Mange nordmenn går nok også rundt og lurer på hvordan Sky settes opp foran sommerens Tour de France. Allerede i fjor høst begynte man å snakke om Mark Cavendish i grønt og Bradley Wiggins i gult.

- Edvald er eldre nå
I et intervju med det nederlandske Wielerland-magasinet forteller sportsdirektør Steven De Jongh litt om forventningene han stiller til årets Sky-stall i Tour de France.

- Edvald er beredt på å ofre seg for Cavendish. Tidligere kunne de to kjempe mot hverandre i HTC, men de er eldre nå. Bradley Wiggins har også antydet at han er villig til å ofre seg noe. Han viste det under fjorårets Vuelta a España, selv om han naturligvis må ha sammendraget i bakhodet, sier De Jongh til magasinet.

Les også: - Ser ingen ulemper med Cavendish

Belgieren håper inderlig at man får se nordmannen i full blomst under årets vårklassikere.

- Edvald hadde en skade i foten (betennelse i akillessenen, vår anm.) det første året, og brakk ribbein under fjorårets Scheldeprijs. I år har han justert sesongplanen noe, og vi håper han kommer til årets klassikere i toppform, forteller De Jongh i sitater procycling.no har fått tilgang til.

- Både han og (Juan Antonio) Flecha kan vinne er klassiker, men det er ikke enkelt. Det er ikke noe man kan gå ut og kreve. Alle gjør sitt beste, og vi er også fornøyd med plasseringer på podiet. Edvald er fremdeles fersk, og vi ønsker også å se ham i Amstel Gold Race. Han kan slå godt fra seg i et slik ritt, forteller Sky-direktøren til Wielerland Magazine.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Nødt til å gi og ta
For snart tre måneder siden, tok procycling.no opp lignende problemstillinger med Boasson Hagen selv. Han virket da beredt på å ofre under deler av sesongen, mot at han får en kapteinsrolle på klassikerlaget.

- Vi (Boasson Hagen og Cavendish, vår anm.) kommer til å konkurrere både sammen og hver for oss. Vi skal kjøre Tour de France begge to, så det er greit å vite hvordan samarbeidet fungerer. Dessuten vil det vært godt å få egne sjanser å kjøre for i andre ritt, fortalte Boasson Hagen til procycling.no i midten av desember.

- Får du ansvar for å kjøre inn seierer i vårklassikerne, mens Cavendish skal skaffe etappeseirer i Tour de France?

- Det blir vel laget som tar hovedansvaret, men jeg tilhører klassikergruppa sammen med blant annet Juan Antonio Flecha. Jeg er vel blant de sterkeste rytterne på klassikerlaget, men i et storlag som Team Sky er man nødt til å gi og ta litt. Det vil gi deg «good will» på lang sikt.

Nordmannen er for tiden opptatt med å sykle Algarve rundt sammen med blant andre Lars Petter Nordhaug. Her finner du en rapport fra den første etappen!

Hvordan ser du for deg at Edvald Boasson Hagens rolle blir i årets Tour de France? Ta debatten i kommentarfeltet under!

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken