Bode Miller i gullform

Foto: Lukas Lehmann/AP

Tok sin første verdenscupseier på nesten to år.

15.01.10 16:02

1. mars 2008 var sist gang Bode Miller sto øverst på seierspallen i et verdenscuprenn, da amerikaneren vant utforkonkurransen i rennet på Kvitfjell.

Men fredag viste Miller at OL-formen er i anmarsj, da han vant superkombinasjonen i Willingen, foran den sveitsiske duoen Carlo Janka og Silvan Zurbriggen.

Skuffende norsk innsats
Amerikaneren gjorde unna utfordelen raskest av samtlige, og viste at han hadde kontroll over nervene også i slalåmdelen.

Miller startet siste del av kombinasjonen 69 hundredeler foran Janka, og hadde økt ledelsen med en drøy tidel midtveis i løypa.

Mot slutten gikk det riktignok noe saktere, men 32-åringen holdt unna og kom i mål 37 hundredeler foran sveitseren.

Dermed kunne amerikaneren juble for sin 32. verdenscupseier, i et renn som var noe skuffende sett med norske øyne.

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud lå som henholdsvis nummer 9 og 20 etter utfordelen, og ingen av dem klarte å hevde seg blant de aller beste i siste del av superkombinasjonen.

- Holder ikke mål
Oppmuntrende nok kjørte Jansrud inn til sjuende beste slalåmtid, og klatret dermed opp til ellevteplass på resultatlisten.

Lund Svindal, som kjørte sitt første renn i år etter å ha blitt matforgiftet i jula, endte til slutt på åttendeplass

- Nei, dette holder ikke mål. Det er vel ikke så mye mer å si om den saken. Slalåmdelen min var grei nok, for da kjørte jeg på høyde med Bode Miller og Carlo Janka. Men utfordelen var altfor svak, sier Lund Svindal til NTB etter rennet.

Lars Elton Myhre startet som nummer 39 i slalåmdelen, men imponerte stort i slalåmløypa og suste inn til fjerde beste tid i siste del av rennet.

Det betyr at nordmannen klatret voldsomt på listene, og endte på 16. plass totalt.

Vi fulgte rennet live:

8137

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag