Gå til sidens hovedinnhold

Bodø/Glimt avsluttet gullsesongen med stil hjemme mot Viking

Seriemesterne avsluttet gullsesongen med stil hjemme i Bodø.

BODØ/GLIMT-VIKING 3-0

Den suverene seriemesteren Bodø/Glimt kjørte til tider over Viking i siste seriekamp på Aspmyra lørdag. Allerede etter 14 minutter sendte Sondre Brunstad Fet de Bodø/Glimt i ledelsen med et skudd fra rundt 20 meter.

Under ti minutter sener doblet Kasper Junker ledelsen med sin 26. scoring for sesongen etter en retur av Vikings keeper Iven Austbø. Den danske spissen jakter toppscorertittelen og var ikke snauere enn at han hentet ballen etter hjemmelagets andre scoring for kvelden.

Helt mot slutten satte dansken inn sitt andre og sesongen 27. scoring.

- De ruller opp og fjerner det som er av motstandere. Det er et verdig punktum, sa Kenneth Fredheim på kommentatorplass.

Les også: Sjokkscener: Her spytter han motspiller i ansiktet

Til slutt endte det med 3-0 og tre nye poeng hjemme på Aspmyra. Dermed har seriemesteren fullført en perfekt rekke med 15 av 15 mulige seire på hjemmebane.

Med 81 poeng vinner de gullet 19 poeng foran sølvvinner Molde. I tillegg rundet de den magiske hundre-målsgrensen og ender på vanvittige 103 scoringer.

- En historisk sesong, sa Fredheim med ti minutter igjen på Aspmyra.

Les også: Strand Larsen herjet for Groningen - ble matchvinner

De suverene gullvinnerne kunne økt ledelsen med både to og tre mål før pause, men misbrukte flere gode muligheter.

Viking på sin side slet med å henge med. De maktet heller ikke å skape noe særlig offensivt.

I pausen valgte Viking-trener noe overraskende å la lagets største stjerne Zymer Bytyqi bli værende igjen i garderoben. Kantspilleren ble tatt av banen etter kun 45 minutter på stillingen 2-0 til Bodø/Glimt. Berntsen begrunnet valget til Eurosport i pausen, med at han ville ha fem mann i midtbaneleddet, før den andre omgangen.

Etter pause fortsatte hjemmelaget å rulle opp angrep offensivt.

Philip Zinckernagel er også en svært ettertraktet mann og har i likhet med Bytyqi en kontrakt som løper ut etter sesongen. Dansken fikk et mål annullert for offside i det timen var passert.

Bodø/Glimt kontrollerte kampen inn til en komfortabel seier mot slutten.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken