Bodø/Glimt befinner seg for øyeblikket i Spania der de har trent før den kommende sesongen hjemme i Norge. Onsdag banket de den spanske Segunda B-klubben Atlético Sanluqueño CF hele 11-1. De siste ukene har den regjerende seriemesteren forsterket laget med Sondre Sørli fra Kristiansund, samt duoen Sigurd Kvile og Vegard Kongsro fra OBOS-klubbene Åsane og Ull/Kisa.

Men Glimt er ikke fornøyd med det.

Ifølge opplysninger som Nettavisen og Avisa Nordland sitter på er de gulkledde allerede enige med den ukrainske Premier Liga-klubben PFK Lviv om en overgang for den 22 år gamle brasilianeren Pernambuco. Flere kilder bekrefter til Nettavisen at Bodø/Glimt har vært enige om en avtale med den ukrainske klubben i flere uker.

Det skal ifølge opplysningene dreie seg om et lån frem til august med opsjon på kjøp.

Les også: Bodø/Glimt-spiller debuterer fra start mot Gibraltar

Bodø/Glimt skal ha jobbet med å få den brasilianske kantspilleren til lagets treningsleir i Marbella den siste tiden, men klubben skal ikke ha lykkes med å få spilleren inn i Spania.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Bodø/Glimt-ledelsen onsdag kveld. Verken Kjetil Knutsen, Åsmund Bjørkan eller Håvard Sakariassen har besvart henvendelsene.

Fjorårets seriemester jobber nå med å fullføre papirarbeidet opp mot norske myndigheter og NFF, slik at de kan få deres nye offensive forsterkning inn i Norge. Om alle formaliteter går i orden vil Pernambuco slutte seg til sin nye klubb så fort det lar seg praktisk løse.

Det er for øyeblikket ikke mulig for utenlandske borgere som ikke allerede er registrert i Norge å komme inn i landet. Brann og Aalesund er eksempler på klubber som har signert spillere fra Sverige som enda ikke har sluppet inn over grensen.

Pernambuco, hvis fulle navn er José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos, ble hentet til Lviv fra den brasilianske klubben Portuguesa i 2018. Han var forrige sesong utlånt til den georgiske seriemesteren Dinamo Tbilisi, hvor han noterte seg for to scoringer og fire målgivende pasninger på 14 kamper, ifølge nettstedet Transfermarkt.

Han var også på banen i Champions League og Europa League-kvalifisering for hovedstadsklubben før utlånet var over. I 2019 fikk han 18 kamper for Lviv i Ukraina.

Nå venter altså Norge, Eliteserien og Bodø/Glimt så fort han får tillatelse til å komme inn i landet.

Glimt har vært tydelige på at de har sett seg om etter ytterligere en offensiv forsterkning som kan bidra til å fylle hullet etter Philip Zinckernagel og Jens Petter Hauge som har forsvunnet til henholdsvis Watford og AC Milan.

Pernambuco skal være en spiller med god teknikk og en farlig venstrefot som kan bekle begge kantene. 22-åringen anses som god én-mot-én.